;
|

Skolorna i Kristinestad och Kaskö firade Finland

Lappfjärds skolas Max Björses, Herman Björknäs och Benjamin Engman höll takten i vilken position som helst. I bakgrunden dansar Ida Mannfolk, Jatta Yliluoma, Adeline Snickars och Sofie Lassfolk. Kristinestads stadsdirektör Riitta El-Nemr höll festtalet då lågstadierna firade Finland 100. Kasköeleverna fick till det: det började med schottis och slutade med hip hop. Kristinestads skola bjöd på ett visuellt vackert dansnummer. Kristinahallen var fylld med 100-årsfirande lågstadieelever från KristinEstad och Kaskö.
SE BILDSPEL. Lågstadieskolornas fest i Kristinahallen på onsdagen blev en riktigt stämningsfull hyllning vårt lands 100-årsjubileum till ära. Det började med festtal av stadsdirektör Riitta El-Nemr och avslutades med dans och hyllningssång.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Alla lågstadieskolor i Kristinestad och Kaskö bjöd på var sitt programinslag. Härkmeri skolas elever skred in med Finlands flagga varefter det övriga programmet tog vid.

Lappfjärds skola bjöd på ett fartfyllt dansnummer, liksom även Kaskö. Kasköeleverna inledde med en jenkka som snart övergick i hip-hop.

Kantakaupungin koulus elever ställde upp med körsång och dans, och Kristinestads skola bjöd på ett visuellt vackert dansnummer till Lasse Mårtenssons Stormskärs Maja.

Efter en liten paus sökte eleverna upp sin danspartner och svepte över golvet till Perusvalsen. De verkade dock lättade när valsen var överstökad och de i stället fick släppa loss till Taco Hej av KAJ och Robins Hula, hula.

På torsdagen är högstadeskolorna och gymnasierna i Kristinestad i tur att fira Finland 100 i Kristinahallen.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan