;
|

Också inneluften i Kaskö stadshus granskas

NyhetsbildZoom
Inomhusluften i stadshuset i Kaskö har testats efter att flera som jobbar där fått symptom. Tf stadsdirektören Lis-Marie Enroth-Niemi är en av dem. Foto: Ann-Sofie Långvik
Stadshuset får nu läggas till raden av hus med misstänkta inneluftproblem i Kaskö. Tf stadsdirektören Lis-Marie Enroth-Niemi fick symptom och blev tvungen att byta arbetsmiljö.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Lis-Marie Enroth-Niemi har dragits med allergier sedan 1990-talet. Sedan hon flyttade in i stadshuset som tf stadsdirektör blev symptomen värre.

– Jag har inga bevis på att det är huset som förvärrade symptomen, men jag mår i alla fall bättre när jag inte är där, säger hon.

För en vecka sedan utfördes tester av inomhusluften både i stadshuset och i hälsocentralhuset. Resultaten kommer inom de närmaste dagarna.

– Hälsocentralen har redan länge varit under uppsyn då folk som rört sig i huset har haft känningar av olika slag.

När Kasköfullmäktige sammanträder på måndagen sker det undantagsvis i Bladhska gården.

Skolorna och daghemmet i Kaskö utrymdes redan 2015 på grund av dålig inomhusluft.

De svenska och finska skoleleverna flyttade till före detta högstadiets byggnad och dagisbarnen flyttade till före detta tekniska centralen i inre hamnen. Även den byggnaden visade sig vara otjänlig för barn att vistas i.

I dag är dagisbarnen i Kaskö inhysta i baracker på skolområdet, vilket alla är nöjda med.

" />Läs mera i lördagens SÖ.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan