;
|

Två byar blir utan bibliotek

Samtidigt som en ny bokbuss är aktuell i Närpes föreslås att filialbiblioteken i Yttermark och Töjby stängs. De ersätts med bokbusshållplatser.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Biblioteksdirektör Magdalena Udd bekräftar att det hör till bilden att filialbiblioteken i Töjby och Yttermark dras in ifall biblioteksväsendet får en ny bokbuss. Den stationära verksamheten i de båda byarna ersätts med bokbusshållplatser.

– Förändringen i biblioteksnätet görs för att motivera den stora investeringen, för att motarbeta en kostnadsökning och för att säkerställa kundunderlaget. En ny och egen bokbuss bör köras med full kapacitet, säger Magdalena Udd.

Hon påpekar att biblioteksservicen inte försvinner från byarna utan att den börjar se lite annorlunda ut.

Yttermark bibliotek, som finns i Söff, är öppet på onsdagar. Det betjänar kunder fyra timmar från eftermiddagen framåt.

Biblioteket i Töjby finns i den före detta byskolan. Det är öppet på torsdagar fem timmar från eftermiddagen.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan