|

SFP och Strand tog hem förhandsrösterna i Vasa

NyhetsbildZoom
Joakim Strand. Foto: Linus Lindholm
SFP leder stort när förhandsrösterna i Vasa är räknade. Samlingspartiet tappar mycket i det här skedet.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Det var 37,6 procent av Vasaborna som röstade på förhand i kommunalvalet. Den tredjedelen ger SFP valsegern med 28 procent av rösterna.

Tvåa är SDP med 22 procent och trea Samlingspartiet med 16 procent.

I sittande fullmäktige är de här tre partierna lika stora.

Sannfinländarna går bakåt nästan lika mycket som Samlingspartiet, medan de gröna går framåt.

Joakim Strand (SFP), som var stor röstmagnet i riksdagsvalet, är det även nu. Han har redan 1 493 röster. Miapetra Kumpula-Natri (SDP) hade flest röster av alla i senaste kommunalval. men får bara 238 förhandsröster.

Det är i stället Kim Berg (SDP), centralsjukhusets förkämpe, som just nu har näst mest röster efter Joakim Strand. Han har fått 342 förhandsröster.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan