|

Folket vallfärdade till Mässkär

Folk vallfärdade till Mässkär. Mässkär lockar Jakobstadsborna.
Det soliga vädret och platsens historia lockade närmare tusen personer till Mässkär i helgen, säger Mässkärsföreningens ordförande Stefan Bredbacka.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

– Vi har verkligen haft jättemycket besökare. Mässkär lockar alltid Jakobstadsborna och folk från trakterna runtom, säger Stefan Bredbacka.

Han är nöjd. Söndagens soliga väder lockade många att gå den närmare tre kilometer långa promenaden över isen till Mässkärs gamla lots- och sjöbevakningsstation. Stationen stängde för 20 år sedan och därefter grundades Mässkärsföreningen, som sköter området.

– Bland annat driver vi sommarrestaurang och erbjuder övernattning. Även personer från Vasa, särskilt sådana som rör sig mycket på sjön, brukar ta i land här för att övernatta.

Föreningen har ett åttiotal understödande medlemmar. I helgen har ett tjugotal personer hjälpt till.

– Det krävs en rejäl talkoinsats för att få saker att gå runt, säger Bredbacka.

Mässkär har öppet så länge isarna håller. Isläget kontrolleras ständigt så att det är tryggt att gå.

– Så fort havet är isfritt börjar vi sedan sommarsäsongen, säger Bredbacka.

Kommentarer
|

Bo-Göran Åstrand vill se en öppen kyrka – men efterlyser tålamod

Nyhetsbild
Enligt biskopskandidat Bo-Göran Åstrand har biskopen i Borgå stift en viktig roll som deltagare i samhällsdebatten. – Biskopen måste gå i samtal med samtiden och vara en av parterna i diskussionerna om olika samhällsfrågor. Jag tycker biskop Björn Vikström är ett gott exempel på detta, säger Åstrand. Foto: Jennifer Granqvist/SPT
Biskopskandidat Bo-Göran Åstrand strävar efter en kyrka som gör moderna tolkningar av Bibelns ord och vågar ta ställning för minoriteter. Förändring bör dock inte ske i strid med rådande kyrklig lagstiftning, påpekar Åstrand.

Mest läst senaste veckan