|

Slut med kundbesök på FPA i Malax

NyhetsbildZoom
Malax kommungård. Foto: Arkiv/Mikael Nybacka
Från och med i morgon är det slut med FPA:s kundmottagning på samservicebyrån i Malax.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Folkpensionsanstalten är en del av samservicebyrån i Malax. Från och med den 1 juni upphör FPA:s kundmottagning på samservicebyrån i kommungården.

Hittills har FPA haft personal på plats på samservicebyrån i Malax på tisdagar varannan vecka. Men nu drar FPA in också den tjänsten. Vill man i fortsättningen ha personlig service finns närmaste servicepunkten på Fredsgatan 24 i Vasa.

Mats Brandt, kommundirektör i Malax, tycker FPA:s beslut är beklagligt.

– Invånarna blir av med en viktig service. Dessutom överflyttas utkomststödet från kommunerna till FPA från årsskiftet. FPA:s närvaro hade varit berättigad för att kunna hantera övergångsperioden, tills vi ser hur det nya samarbetsmönstret mellan FPA och kommunerna blir, säger Brandt.

På samservicebyrån i Malax kan man framöver endast hämta och lämna in FPA:s blanketter.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Vägskyltar ligger i diket vid skolan – ett år efter att de blev upprivna

Skyltarna som ska uppmärksamma övergångsstället vid lågstadieskolan i Yttermark ligger i diket – nästan ett år efter att de slets upp ur marken av vandaler.

Nyhetsbild
Lokalt

Kvinna vurpade med bil på Strandvägen i Närpes – landade på taket i diket

NÄRPES På fredagseftermiddagen inträffade en bilolycka på Strandvägen mellan Tjärlax och Nämpnäs. Det var bilen bakom den olycksdrabbade bilföraren som ringde om olyckan, säger jourhavande brandförman.

Nyhetsbild
Opinion

Plastbergen måste minska

Ledare lördag 22 september Plastavfall är ett stort problem och krafttag krävs för att det minskar.

Nyhetsbild
Lokalt

Hemlig lista i Kristinestad förklaras med ”oklarheter”

Kristinestads finska församling fortsätter hemlighålla namnen på kandidaterna i församlingsvalet. Förklaringen är att det fyra dagar senare fortfarande finns oklarheter om kandidaternas valbarhet och vilka som gett sitt samtycke till kandidatur

Mest läst senaste veckan