Patrik Back

patrik.back@sydin.fi

Nyhetsbild

Nu släpper Rickard Eklund debutalbumet – och firar med konserter

"1. (ätt)" är titeln på Rickard Eklunds nya album. Det brassas på med känslor då Eklund gör tre spelningar i Österbotten under veckoslutet.

Nyhetsbild

Gubbrockarna och Lindy hoppers dansar kring julgranen

En gång är ingen gång, två gånger är en vana – så tre gånger börjar påminna om en tradition. Gubbrockarna julrockar på Ritz även i år.

Nyhetsbild

Lars Sund nominerad till Finlandiapriset

Lars Sund är nominerad till Finlandiapriset för romanen "Där musiken började". Vinnaren offentliggörs den 28 november.

Nyhetsbild

Rockperry avslöjar två utländska artistbokningar

Festivalen Rockperry avslöjar två bokningar på fredag. Enligt arrangören handlar det om ett rockband från USA och ett från Sverige.

Nyhetsbild

Legendariskt svenskt band tar festen till Österbotten

The Boppers kallas Sveriges doo-wop-kungar. Det lär svänga då bandet firar 40-årsjubileum med den österbottniska publiken.

Nyhetsbild

Mystiska labyrinter visas i världsarvet

De är mystiska och ofta svårtillgängliga – vilket bidrar till att jungfrudanser fascinerar både forskare och lekmän. Mikael Herrgård har fotograferat jungfrudanser i den österbottniska skärgården.

Nyhetsbild

Publikfavoriterna är tillbaka med ambitiös och svängig show

Senast The Ginger Sisters showade på Doo-Bop Club i Vasa var det fullsatt. Nu är trion tillbaka på klubben – och mycket är nytt.

Nyhetsbild

Nu börjar Halloween blues – som tar plats i Trefaldighetskyrkan

VASA Sångerskan Miriam Mandipira gör två spelningar under Halloween blues. Hon inleder med att sjunga gospel i kyrkan – sedan blir det svängig blues på Central.

Nyhetsbild

Krista Siegfrids gör krogshow i Helsingfors

Krista Siegfrids avfyrar hitkavalkad i "Dinner show" i Helsingfors. "Jag är i mitt rätta element" säger artisten som vill etablera krogshow-konceptet i Finland.

Nyhetsbild

Oravais teater sätter upp pjäs om Maria Åkerblom

ORAVAIS "Under liten himmel", skriven av Peter Snickars, har premiär på Kyroboas den 10 juli 2019. Pjäsen handlar om den karismatiska predikanten Maria Åkerblom, som var verksam i Karleby- och Terjärvtrakten på 1920-talet.

Nyhetsbild

Patrik Back: En nöjeskväll som kan ge föraningar om Vasasommaren

Det finns evenemangsarrangörer i Vasa som lär analysera fredagen den 2 november extra noggrant. Lokala hjältarna KAJ och Juha Tapio drar fullt hus – frågan är om stegen går mot Elisastadion.

Nyhetsbild

Trio på triumftåg genom Europa – Vasa nästa anhalt

Debutalbumet "Dania" är dedikerat till Tal Gamlielis fru – nu hyllar han publiken i Europa. Tal Gamlieli Trio, från Israel, har konsert på Doo-Bop Club i Vasa på lördag kväll.

Nyhetsbild

Missförstånden avlöser varandra på stadsteatern

VASA Det är tio år sedan en renodlad fars sattes upp på Vasa stadsteater. Nu är det dags igen – "Älä pukeudu päivälliselle" är en klassiker i rasande tempo.

Nyhetsbild

Hyllad skotsk duo i efterlängtat samarbete

"De stal showen fullständigt" säger James Lowe om sitt första konsertsamarbete med Catriona McKay och Chris Stout. Nu har stadsorkesterns dirigent lyckats få den skotska duon till Vasa.

Nyhetsbild

Nytt förlag ger ut böcker för skolelever och stressade vuxna

En liten bok är namnet på ett nytt finlandssvenskt förlag. Namnet är också beskrivande för böckerna – som är gjorda i litet format.

Nyhetsbild

October filmfest firar tio med dystopi som utspelar sig 2028

En dystopi som utspelar sig i Österbotten om tio år är "Årets film" på October filmfest. Årets upplaga, den tionde, inleds på Ritz i Vasa på fredag.

Nyhetsbild

Eddie Österåker solodebuterar med popsväng på svenska

Eddie Österåker gått från metal till pop med jazzinfluenser. Nu har han släppt solodebuten och ep:n "Sägner".

Nyhetsbild

Ståuppkomikern David Batra kommer till Österbotten

David Batra gör föreställningen och publiksuccén "Elefanten i rummet – han som är gift med henne" i Vasa och i Jakobstad i maj nästa år.

Nyhetsbild

Svenska ståuppkomiker gör julturné i Österbotten

Ett gäng etablerade svenska komiker uppträder i Solf, Jakobstad och i Dagsmark i december. Österbotten kryllar av väldigt fina och välutrustade uf-lokaler som är perfekta för ståuppkomik, säger Daniel Lindholm som arrangerar julturnén.

Nyhetsbild

Rockperry laddar om och återuppstår – "Blir en festival i festivalen"

VASA Ryktet om att festivalen Rockperry återuppstår började cirkulera i somras. Nu bekräftar promotorn Jouni Jaskari att Rockperry Reload blir en del av festivalen Festivilla i Sandviksparken.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet