Livsstil

Nyhetsbild

Påminnelse: Skicka in ditt favoritrecept – och var med i utlottningen av Mickes söta

Sydin efterlyser ditt favoritrecept i skördetid – och lottar ut kokböcker bland alla dem som skickar in ett bidrag.

Nyhetsbild

Sydin efterlyser läsarnas favoritrecept i skördetid – dela med dig av läckerheterna

Bär och frukter mognar nu i rasande takt. Och då efterlyser Sydin ditt bästa recept i skördetid.

Nyhetsbild

I städer som Vasa vill man se fler dagar med skolmat utan kött – men i Pedersöre och Vörå vill man ha kvar köttet

ÖSTERBOTTEN I Vasa vill en tydlig majoritet av kandidaterna ha fler köttfria skoldagar, väljarna är också rätt positiva. Men landsbygden säger "nej tack".

Nyhetsbild

Sommarmat för många: Zucchinilasagne utan ugn

MAT & DRYCK En smakrik sommardröm som mättar många – och tillagas utan en varm ugn.

Nyhetsbild

Sommarens drink: Bubbel med sorbet

MAT & DRYCK Från bubbelvatten till skumvin med sorbet i ett glas. Här är sommarens drink. Vårt recept på gurksorbet ger drinken en uppfriskande färg och smak.

Nyhetsbild

Restaurangerna öppnar igen – "Hoppas kunderna också hittar tillbaka"

Kundplatserna inomhus begränsas med hälften och bufféborden är fortsättningsvis stängda. Restaurang Crazy Cat i Kristinestad tog tillbaka två permitterade och hoppas på inhemska turister i sommar.

Nyhetsbild

Flera lokala bryggerier släckte törsten förr

SOMMARLÄSNING – UR SYDINS ARKIV. I tiderna fanns fyra större bryggerier i Kristinestad som försåg törstiga med närproducerat öl. Mikrobryggeriernas renässans borde ge förutsättningar för ny verksamhet, tycker historiker.

Nyhetsbild

Isabelle ger tips på midsomriga drinkar av säsongens grönsaker och bär

Ta till vara säsongens grönsaker, frukter och bär som jordgubbar och rabarber. Det är tips som kocken Isabelle Antfolk ger när det kommer till midsommarens hemmagjorda och alkoholfria drinkar . Här presenterar vi några av hennes drinktips – och ett recept på rabarbersirap.

Nyhetsbild

Satsa på en smakrikbuffé till studentfesten

En buffé är perfekt till studentfirandet. Den håller igång samtalen och känns avslappnat. Men krångla inte till det alltför mycket och se till att det finns något för alla smaker.

Nyhetsbild

Vid Keppo bryggs det ekologiskt

ANNONS FRÅN KEPPO BRYGGERI

Det är buteljeringsdags vid Keppo bryggeri i Jeppo. Lokala pubar har redan serverat bryggeriets produkter i några månader, nu är det butikspremiär för det ekologiska ölet.

Ändrade förfallodagar på prenumerationsfakturor

På grund av tekniska problem hos våra samarbetspartners som printar och skickar våra prenumerationsfakturor så kommer våra fakturor daterade 7.1 att nå prenumeranterna senare än planerat.