Senaste nytt

Här listas alla artiklar som publicerats det valda datumet. Bläddra bland de senaste datumen eller välj ett datum i kalendern för att se vilka artiklar som publicerades då.

En dag bakåt

9.4.2020

En dag framåt
Nyhetsbild

I Sverige fortsätter travtävlingarna – ”Omsättningen har ökat enormt”

All idrott står still i så gott som alla länder. Men i Sverige fortsätter man med travtävlingar. Det har väckt intresse i hela Europa. För travkusken Peter Ingves har det betytt bråda dagar.

Nyhetsbild

Se kartan: I de här kommunerna finns coronasmitta

Åtminstone 21 personer har insjuknat i covid-19 i Vasa, visar THL:s senaste rapport. I hela sjukvårdsdistriktet är de insjuknade 42.

Nyhetsbild

Myndigheter påminner: Undvik folksamlingar, var försiktiga och håll er hemma i påsk

Det är okej att bränna påskbrasan så länge räddningsverkens anvisningar följs – och kom ihåg att publikevenemang kring brasorna är förbjudna, påminner polisen och räddningsverket om.

Nyhetsbild

Parkinsonförbundet: "Daglig motion viktig för att bevara funktionsförmågan"

Den här veckan pågår den nationella Parkinsonveckan då Parkinsonförbundet vill lyfta fram betydelsen av motion för personer med Parkinsons sjukdom.

Nyhetsbild

Britta har blivit en hejare på att jonglera efter diagnosen – den här veckan uppmärksammas Parkinsons sjukdom

Motion är viktigt för personer med Parkinsons sjukdom. Britta Häggkvist i Pörtom tycker om att jonglera för att stimulera bägge hjärnhalvorna.

Janne Smeds: Överraskande tränarnamn i Kraft hockey

Sportkolumnen. Kraft hockey valde ett ganska oprövat kort som tränare för nästa säsong. Nu är det upp till bevis för Peetu Koponen.

Nyhetsbild

KOLUMN: Viruset har också visat hur starka vi finländare är

RiksdagenJag trodde aldrig att jag som minister skulle behöva säga att Finland befinner sig i undantagstillstånd. Vi har blivit plågsamt påminda om att inte ta något för givet, skriver riksdagsledamot, justitieminister Anna-Maja Henriksson (SFP), som samtidigt berömmer finländarnas förmåga till nytänkande.

Följ coronaläget här

Här uppdaterar vi läget, timme för timme.

Nyhetsbild

LEDARE: Den livsviktiga rörelsen

När corona begränsar rörelsefriheten har allt fler insett fördelarna med att delta i träningspass på distans.