Vasa stads utbildningsnämnd har beslutat att slå ihop de två arbetarinstituten till ett tvåspråkigt medborgarinstitut från och med början på 2021. 

– Emellanåt har instituten gått skilda vägar enligt språket, men nu är det dags att förena resurserna på nytt, säger ledande rektor Sannasirkku Autio i ett pressmeddelande från Vasa stad.


Nu får Vasaborna föreslå ett namn på det nya institutet. Namnförslaget kan framföras på Vasa stads webbplats eller på Vasa stads Facebooksida. Namnförslaget kan också lämnas in till infon vid Vasa Arbis på Kyrkoeslplanaden 15, eller till Vaasa-opistos info på Rådhusgatan 31.

– Förslag tas emot 10–22 november Namnet ska fungera både på svenska och finska och gärna också passa att använda internationellt, säger Autio.


Den som föreslår vinnarnamnet får ett presentkort på 200 euro som kan användas för att delta i kurser som institutet erbjuder. Utöver det lottas också tre presentkort à 100 euro ut. 

Vilket namnförslag som vinner bestäms under utbildningsnämndens sammanträde den 2 december, utifrån ett förslag från en namnjury som består av institutens personal.