Totalt sökte tretton personer tjänsten och fyra personer intervjuades för tjänsten som Kaskös direktör. Efter en omröstning mellan Martin Norrgård och Minna Nikander beslöt styrelsen att föreslå Nikander. Tre styrelseledamöter röstade på Norrgård, fyra på Nikander. Martin Norrgård är 30 år, politices magister och bosatt i Vasa. Har senast jobbat som försäljare. Han är gruppordförande för SFP i Vasas stadsfullmäktige. Minna Nikander är 49 år, politices magister och bosatt i Vasa. Hon studerar för närvarande förvaltningsvetenskap. Hon uppger att hon inte har några politiska engagemang.

– Jag är nog helt övertygad om att de här två bäst motsvarar det vi vill ha som stadsdirektör. Men vi var väldigt nöjda med alla kandidater vi intervjuade, säger stadsstyrelsens ordförande Carl-Gustav Mangs.

De två andra som intervjuades är Jouni Niskanen, 55 år och doktor i förvaltningsvetenskap, bosatt i Vasa och jobbar med fastighetsförmedling på en bank samt Mikael Åbacka, 62 år, diplomingenjör och bosatt i Grankulla. Jobbar som företagare inom vattenrening. Uppger att han inte har några politiska engagemang.

De övriga som inte intervjuades är Jussi Hellgrén, Heikki Kangas, Peter Rosenberg, Metti Salminen, Hannu Wuorela, Rafael Hellstén, Ville Mäenpää och Joakim Roth. Erkki Hirsimäki sökte också tjänsten men drog tillbaka sin ansökan efter att ha kallats till intervju.

Stadsfullmäktige tar den 23 november beslut om vem som blir stadsdirektör. Även om stadsstyrelsen föreslår Nikander kan fullmäktige besluta att välja någon av de andra sökandena.