|

EPV valde leverantörer till Ömossapark

Vasaföretaget VEO levererar två stycken elstationer till EPV:s vindkraftspark i Ömossa i Kristinestad. Parken, som omfattar 34 turbiner, är för närvarande den största som byggs i Finland.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Det blir VEO som förser EPV:s vindkraftspark i Ömossa i Kristinestad med elstationer. Vasaföretaget levererar två stycken 110/20 kilovolts stationer till parken. För markbyggnadsarbeten svarar Lepplaxföretaget Sundströms, fundamenten byggs av Suomen Maastorakentajat medan Ravera förser parken med kablar. Huvudtransformatorn levereras av Multirel och kraftledningen av TM Voima. Danska Vestas har valts till turbinleverantör. EPV:s park i Ömossa är för närvarande den största vindkraftsparken som är under uppbyggnad i Finland. Antalet turbiner är 34 med en sammanlagd effekt om 117,3 megawatt. Den årliga elproduktionen förväntas ligga kring 400 000 megawattimmar. Den el som turbinerna producerar ska kunna värma upp 20 000 småhus.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan