Sommarmarknad i Kristinestad

Kristinestadsmarknaden är i full gång och fortsätter under helgen i dagarna tre. Till marknaden samlas årligen omkring 200 försäljare och 60 000 besökare för att ta del av den internationella marknaden. Där finns bland annat hantverksprodukter, lakritsremmar, leksaker, skor och smycken. Till marknaden hör även gårdsloppisar.

Sommarmarknad i Kristinestad ordnas 11–14 juli i centrum av Kristinestad. Försäljarna är på plats klockan 9–18 på fredag och lördag, samt klockan 10–16 på söndag.

I veckan fylls Kristinestad med försäljare från nära och fjärran då den årliga sommarmarknaden går av stapeln.

Korsnäs Hembygdsförenings 60-årsfest

I Korsnäs ställer man till med fest på fredag, då hembygdsföreningen firar 60 år. Festen är avgiftsfri och bjuder bland annat på program i form av festtal, levande musik och utdelning av förtjänsttecken.

Korsnäs Hembygdsförenings 60-årsfest ordnas fredag 12 juli klockan 13–18 vid Korsnäs Prästgårdsmuseum, Kyrkobyvägen 32.

Korsnäs Hembygdsförening firar 60 år på fredag.

Trion I Fäälan uppträder på Carlsro

Den finlandssvenska trion I Fäälan uppträder på Carlsro lördag 13 juli klockan 15–16. Samtliga i trion har rötter i Sydösterbotten. Gruppen består av Kenneth Nordman och Mats Granfors på fiol, samt Tom Forsman på gitarr. Trion utsågs tidigare i år till Årets grupp i Finland.

I Fäälan uppträder på Carlsro på lördag 13 juli klockan 15–16.

Trion I Fäälan, som blivit utsedda till Årets grupp 2024, spelar på lördag på Carlsro. Medlemmarna är (från vänster) Kenneth Nordman, Mats Granfors och Tom Forsman.

Skärgårdsdag vid Verkan

Norrnäs, som nyss utsågs till Årets by i Österbotten, ordnar regelbundet program i byn. På söndag, 14 juli, är det dags för den årliga skärgårdsdagen. Evenemanget börjar 11.30 och bjuder på lotteri, basar, barnaktiviteter samt mat och kaffe.

Skärgårdsdag vid Verkan, söndag 14 juli klockan 11.30–15.

Årets by i Österbotten mottar sitt pris på söndag under den årliga Skärgårdsdagen vid Verkan. Till övrigt program hör lotteri, servering av laxsoppa och kräm samt försäljning av kaffe och våfflor.

"Fly me to the moon" – ny film på Bio Dux

Filmen "Fly me to the moon" har biopremiär i veckan och visas på söndag på bioduken i Kristinestad. Filmen är en romantisk komedi och följer Sovjetunionens och USA:s kapplöpning till månen. På NASA-kontoret uppstår en romans. Huvudrollerna innehas av Scarlett Johansson och Channing Tatum.

Filmen "Fly me to the moon" visas på Bio Dux söndag 14 juli klockan 19.

Den intensiva marknadshelgen kan till exempel avrundas med den nya filmen