Det finns mycket musikaliskt i utbudet denna helg i Sydösterbotten. Det är konserter i Närpes, Kaskö och Kristinestad, men man är tvungen att välja var, för på lördag kväll är det konserter samtidigt på alla tre orter.

Premiären för ett sångspel i Bellman-anda blir det på lördag kväll i Kristinestad. Sångspelet bjuder på en tidsresa till 1760-talet i Bellmans kretsar, och utspelar sig både i Stockholm och i Kristinestad. Sångspelet ges fyra gånger, premiären alltså lördag klockan 19 på Brahegården.

Pedavoces uppträder i Kaskö på lördagskvällen.

Till Kaskö är det studentkören Pedavoces som kommer på besök. Kören som fyller 50 år i år dirigeras av Dan Lönnqvist. Deras program består av ett urval från körens program under gångna decennier.

Körmedlemmarna är som namnet säger i huvudsak studerande och en handfull sydösterbottningar ingår i kören för tillfället. Pedavoces uppträder i Bladhska gården klockan 18 på lördag. För konserten uppbärs inget inträde.

I Närpes blir det rockigare toner. Där bjuder Rockbultarna på konsert i Frans Henrikson-salen på lördagskvällen. Konserten börjar klockan 19 och har namnet "Aprilrock".

I samma hus men inte samma plats, utan i restaurangsalen, uppträder Vasabaserade Show’n Acapella Group med ett nytt koncept kring mat och musik. Den konserten eller spexet eller något mitt emellan är på fredag kväll klockan 19.

På fredag kväll finns det också en chans att förkovra sig i Kristinestads historia. Del 4 i föreläsningsserien med Lasse Backlund sker i regi av medborgarinstitutet och där ska man anmäla sig online. Föreläsningsserien ingår i ett program med anledning av stadens 375-årsjubileum. Föreläsningsspråket är svenska.

I helgprogrammet i Sydösterbotten noteras också en ny marknad. Det är en skärgårdsmarknad som Kaskö företagarförening ordnar på lördag och söndag klockan 9–16.

Företagarföreningen har sedan tidigare ordnat en vårmarknad i slutet i maj och en strömmingsmarknad i inre hamnen på hösten.

Den nya skärgårdsmarknaden ordnas vid och omkring torget och även här bjuds det bland annat på färsk strömming, såsom annars brukligt är på höstmarknaden.