|

Ett stort gemensamt bussbolag

NyhetsbildZoom
Den bästa lösningen för hela den regionala bussbranschen vore att ge starka lokala företag möjlighet att växa och utvecklas, skriver parterna i ett pressmeddelande. Foto: Linus Lindholm
Österbotten får ett regionalt storbolag inom bussbranschen. Bussbolagen Haldin & Rose och Ingves & Svanbäck går samman.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Styrelsen för Haldin & Rose Ab Oy har under en längre tid funderat över bolagets framtid. Bakgrunden är att styrelseordföranden Yvonne Haldin-Rikberg kommer gå i pension och ingen ur ägarfamiljerna visat intresse för att fortsätta med verksamheten.

Man kom fram till att bästa lösningen för både säljaren samt hela regionala bussbranschen vore att ge starka lokala företag möjlighet att växa och utvecklas. Såsom tidigare rapporterat såldes mindre delar till Oravais Trafik Ab och Wiik & Ström Ab tidigare i sommar. Resten av verksamheten övergår till Ingves & Svanbäck.

- Det är en win-win situation för mig, personalen, för passagerare och regionen. Namnet kommer också att kvarstå, så Ingves & Svanbäck kör vidare med Haldin & Roses namn, säger Haldin-Rikberg.

I dag har föravtal gjorts där Ingves & Svanbäck tar över största delen av Haldin & Roses verksamhet i Pedersöre, Larsmo, och Jakobstadsnejden. Haldin & Rose kvarstår som minoritetsägare i Ingves & Svanbäck. Det officiella överlåtelsedatumet är 10 augusti, så från och med då övergår Haldin & Roses verksamhet till Ingves & Svanbäck.

- Vi lämnar över verksamheten åt proffs. Vi har fullt förtroende för varandra, säger Haldin-Rikberg.

Kennet Svanbäck ser framemot att utveckla verksamheten.

- Att från tre företag bilda ett nytt stort bussbolag är en utmanande och mycket motiverande uppgift. Nu ser jag fram emot att kunna utveckla själva verksamheten för kundernas bästa, säger Kennet Svanbäck i ett pressmeddelande.

Haldin-Rikberg konstaterar att hennes pensioneringsplaner ledde till den största omstruktureringen av den regionala busstrafiken hittills.

- Jag känner mig mycket nöjd med vad vi åstadkommit. Verksamheten hålls kvar regionalt och de absolut flesta arbetsplatserna samt namnet Haldin & Rose består, säger Yvonne.

Haldin-Rikberg meddelar att allting kommer se likadant ut för passagerare. Den nuvarande busstidtabellen är i kraft till 31 december, men även efter det så kommer verksamheten fortsätta som förut.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer


Äldre kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Vägskyltar ligger i diket vid skolan – ett år efter att de blev upprivna

Skyltarna som ska uppmärksamma övergångsstället vid lågstadieskolan i Yttermark ligger i diket – nästan ett år efter att de slets upp ur marken av vandaler.

Nyhetsbild
Lokalt

Kvinna vurpade med bil på Strandvägen i Närpes – landade på taket i diket

NÄRPES På fredagseftermiddagen inträffade en bilolycka på Strandvägen mellan Tjärlax och Nämpnäs. Det var bilen bakom den olycksdrabbade bilföraren som ringde om olyckan, säger jourhavande brandförman.

Nyhetsbild
Opinion

Plastbergen måste minska

Ledare lördag 22 september Plastavfall är ett stort problem och krafttag krävs för att det minskar.

Nyhetsbild
Lokalt

Hemlig lista i Kristinestad förklaras med ”oklarheter”

Kristinestads finska församling fortsätter hemlighålla namnen på kandidaterna i församlingsvalet. Förklaringen är att det fyra dagar senare fortfarande finns oklarheter om kandidaternas valbarhet och vilka som gett sitt samtycke till kandidatur

Mest läst senaste veckan