|

Snabbt bredband i Österbotten

NyhetsbildZoom
Snabbhetskraven för bredband kommer att skärpas redan i år, säger Kommunikationsverket. Foto: Arkiv/Arash Matin
Tillgången till snabbt bredband i Österbotten är bland de bästa i Finland enligt Kommunikationsverket.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Anvias satsningar på bredbandsnät syns i den statistik som Kommunikationsverket nyligen har publicerat: Då det gäller tillgängligheten till snabbt, fast bredband är Vasa, Kaskö, Seinäjoki och Karleby bland de 17 bästa kommunerna. De har placerat sig före hela huvudstadsregionen.

I Vasa och Kaskö kan alla hushåll få fast bredband med en hastighet på minst 30 megabit per sekund. I Seinäjoki är motsvarande siffra 95 procent av hushållen och i Karleby 90 procent.

På listan över landskap är Österbotten klar etta och Mellersta Österbotten fyra. Också i Södra Österbotten håller tillgången till snabbt bredband på att förbättras.

I fjol satsade Anvia över 10 miljoner euro på nätinvesteringar.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer


Äldre kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.