Sydins, Vasabladets och Österbottens Tidnings appar får en märkbar uppdatering på tisdagen. Användarvänligheten har förbättrats, layouten är snyggare och hela uppdateringen är gjord utgående från prenumeranternas önskemål. 

– Det är inte en helt ny app, men det ser rätt annorlunda ut då man öppnar den, säger Anna Granér, HSS Medias chef för analys och utveckling.


Många av HSS Medias prenumeranter läser e-tidningen i appen på morgonen, och kommer tillbaka flera gånger under dagen för att läsa de senaste nyheterna.  Utvecklingsteamet har därför satsat på att förbättra e-tidningen och "Senaste nytt"-funktionen.

– Vi har en längre tid sett att allt fler läser e-tidningen och senaste nytt via appen, och speciellt via en mobiltelefon. Många tycker att appen är ett bra sätt att hålla sig uppdaterad under dagen.

– Vi har satsat på att göra det så smidigt som möjligt att läsa e-tidningen, även på sin mobil, och så har vi i grunden gjort om "Senaste nytt" så att det motsvarar det läsarna efterfrågar. 

Så här ser de två olika


Den största förändringen hittas under "Senaste nytt". Tidigare fanns bara en flik med de senaste publicerade nyheterna, där endast rubrikerna syntes. Numera finns också fliken "Huvudnyheter" som påminner mer om sajten där också miniatyrbilder syns.

– Där får våra läsare en bra överblick över vad som är viktigast. Men listan med våra senast publicerade nyheter finns också kvar. Många har tyckt om den funktionen också, säger Granér.  

"Nu kan vi äntligen säga att 'Senaste nytt' funkar för alla, oavsett hur många gånger per dag man vill läsa nyheter."

Anna Granér

HSS Media

 

Vilken funktion är din egen favorit? 

– Jag tycker att "Senaste nytt" är otroligt bra. Det är verkligen en stor förändring som skett där. Om man kollar nyhetsläget en gång per dag vill man få en uppfattning om det viktigaste som hänt under dagen. Om man däremot använder appen flera gånger per dag vill man se vad som hänt i nyhetsväg sen senaste gången man kollade.

Nu är det med andra ord hög tid att ladda ner appen om man inte redan gjort det.
Appen laddas ner, eller uppdateras, via appbutiker som Apple store och Google play.

– Nu kan vi äntligen säga att "Senaste nytt" funkar för alla, oavsett hur många gånger per dag man vill läsa nyheter. Jag rekommenderar verkligen alla att ladda ner och kolla in appen om man inte gjort det tidigare. 


Vem som helst kan ladda ner appen. I appen finns både innehåll som alla kan ta del av och innehåll som är exklusivt för prenumeranter.

– Majoriteten av innehållet gör vi förstås för våra prenumeranter.