|

Så hanterar du förändringar – lyssna på veckans avsnitt av "Världens bästa skola"

I det senaste poddavsnittet berättar eleverna och lärarna hur de ser på begreppet resiliens och hur man kan jobba med det i skolan.   Zoom
Foto: Arkiv/Linus Lindholm

I det senaste poddavsnittet berättar eleverna och lärarna hur de ser på begreppet resiliens och hur man kan jobba med det i skolan.  

Temat för det fjärde avsnittet i poddserien "Världens bästa skola" är resiliens.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Vad handlar resiliens om egentligen? Behöver man alltid kunna vända alla motgångar till något gott?

Eleverna och lärarna berätta hur de ser på begreppet och hur man kan jobba med det i skolan.  

Petra Bengs.
Foto: Pressbild

Petra Bengs.
I veckans avsnitt "Resiliens – Konsten att hantera förändringar och komma igen" medverkar Christin Furu och Petra Bengs. Christin Furu är projektforskare i småbarnspedagogik vid Åbo Akademi och Petra Bengs är enhetschef för Resurscentret Föregångarna och ordförande för Finlands Chiari- och syringomyeliförening. 
Annons

Christin Furu.
Foto: Pressbild

Christin Furu.Poddserien "Världens bästa skola" produceras av Centret för livslångt lärande vid Åbo Akademi i samarbete med HSS Media. Serien bygger på samtal mellan elever, experter och lärare som pratar om aktuella skolfrågor. 

Här kan du lyssna på veckans avsnitt. 

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Unga Kristinestadsentreprenörer fick pris: "Chockerande, det trodde vi aldrig"

Marica Ingves och Marina Lassfolk (närmast kameran) och deras företag M & M Måleritjänst är årets unga företagare i Sydösterbotten.
Foto: Ann-Sofie Långvik

Marica Ingves och Marina Lassfolk (närmast kameran) och deras företag M & M Måleritjänst är årets unga företagare i Sydösterbotten.

Entreprenörsgalan 2021. Årets pris för unga företagare i Sydösterbotten tilldelas Kristinestadsföretaget M & M Måleritjänst.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan