|

Alicia Trezise-Segervall årets kulturperson i Korsholm

NyhetsbildZoom
Alicia Trezise-Segervall är årets kulturperson 2018 i Korsholm. Foto: Korsholms kommun
Alicia Trezise-Segervall driver Koskö Mill, ett ullspinneri, i Koskö gamla skola. Nu har hon utsetts till årets kulturperson 2018 i Korsholm.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

I motiveringen sägs bland annat att Alicia är värd en eloge för att hon "på ett målmedvetet och entusiastiskt sätt har tagit sig an ett gammalt hantverk och livat upp den lilla byn Koskö."

Det nämns att hon driver spinneriet och producerar ullen på ett traditionellt, ekologiskt och på ett respektfullt sätt. Dörrarna till Koskö Mill står öppna för besökare och Alicia tar emot grupper och berättar om ullens väg från får till färdiga nystan.

I motiveringen står också att Alicia genom mod och drivkraft visat hur man kan bevara och vårda ett levande kulturarv i vår kommun.


Fritid och kultur
i Korsholm utser årligen en person som under året har berikat det kulturella livet i Korsholm genom engagemang, kunnighet och genom berömvärda kulturella insatser. Personen ska vara bosatt i Korsholm. 

Juryn som utsett Årets kulturpersoner för år 2017–2018 består av nämndens ordförande Alf Burman och ledamöterna Olli Orrenman och Pia-Maria Toivo samt  kultursekreteraren Annica Reini. 

Kommentarer
|

Den förvunna Vöråbon har hittats död

Nyhetsbild
Polisbil. Foto: Jonas Brunnström
Den försvunna Vöråbon upphittades på fredagen avliden i Norra Österbotten.

Mest läst senaste veckan