|

Författarkvällar på stadsbiblioteket i höst

NyhetsbildZoom
Christel Sundqvist. Foto: Linus Lindholm
Vasaförfattaren Christel Sundqvist hör till dem som medverkar i föreläsningsserien "Jag och boken" som Vasa stadsbibliotek ordnar i höst.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Christel Sundqvist uppträder i Dramasalen den 6 november klockan 18. Då intervjuar Susann Skata henne om den nya boken "Nu spränger vi taket".

Serien med författarkvällar inleds i Dramasalen torsdagen den 13 september då historieforskaren och författaren Ira Vihreälehto berättar om sin bok "Kunnes rauha heidät erotti – Neuvostosotavankien ja suomalaisten suhteet jatkosodan aikana".

Torsdagen den 27 september hålls programmet på Brändö bibliotek. Diktläsaren Reijo Vähälä bjuder på en matiné om Finland och finländarna under århundradenas gång.

Den 11 oktober talar historikern Teemu Keskisarja om svältkonstnärernas och mecenaternas historia i Finland. Den 25 oktober berättar naturfotografen Harri Ahonen om vackra dagsutflykter i Nordnorge.

Höstens författarkvällar avslutas den 15 november med att Vasabördiga Katarina Leppänen, professor vid Göteborgs universitet föresläser om Aino Kallas, Hella Wuolijokis och Elin Wägners politiska författarskap. Det gör hon på svenska.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.