Vasaföretag prisat för fiskchoklad på mässa i Hongkong

Taiga Chocolate från Vasa har vunnit första pris i Natural & Organic Awards i Hongkong för sin fiskchoklad. Vasaföretagets produkt tävlade om titeln tillsammans med 95 andra produkter från hela världen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Tävlingen organiserades av NOPA-mässan som hålls som bäst i Hongkong och syftet är att lyfta fram nya organiska och naturliga produkter.

Den bästa produkten valdes av en panel.

Taigas fiskchoklad är en kombination av mörk choklad innehållandes torkad, marinerad fisk. Torkad fisk är väldigt populärt i Asien och särskilt i Kina.

Taiga Chocolate deltar i mässan i Hong Kong tillsammans med några andra finländska företag på ”Food from Finland” avdelningen. Det finns totalt 215 utställare på mässan.

Företagets vd Mirja Palola är glad över vinsten.

– Taigas team är väldigt glad över den uppmärksamheten vi fått på mässan som vi har aldrig tidigare har deltagit i. Vi vill tacka alla som har på något sätt varit med om att bära vidare Taiga story. Ett speciellt tack går till Anne Nymark som har utvecklats den här vinnande produkten, uppger Palola i ett pressmeddelande.

Taiga Chocolate är ett företag som grundades i år i Vasa. Förutom fiskchoklad har företaget också framställt choklad med frystorkade bär.

Kommentarer
|

Följ valvakan på Bock's – uppsnack inför och analys av förhandsrösterna

Nyhetsbild
Patrick Sjöholm, Anna Sourander och Thomas Karv på valvakan på Bock´s i Vasa. Foto: Mikael Nybacka
Uppsnack inför resultatet från förhandsröstningen med statsvetaren Thomas Karv och VBL:s/ÖT:s politiska reporter Anna Sourander. Direktsändning från den stora valvakan på Bocks i Vasa.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!
Prenumerera