Vasaföretag prisat för fiskchoklad på mässa i Hongkong

Taiga Chocolate från Vasa har vunnit första pris i Natural & Organic Awards i Hongkong för sin fiskchoklad. Vasaföretagets produkt tävlade om titeln tillsammans med 95 andra produkter från hela världen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Tävlingen organiserades av NOPA-mässan som hålls som bäst i Hongkong och syftet är att lyfta fram nya organiska och naturliga produkter.

Den bästa produkten valdes av en panel.

Taigas fiskchoklad är en kombination av mörk choklad innehållandes torkad, marinerad fisk. Torkad fisk är väldigt populärt i Asien och särskilt i Kina.

Taiga Chocolate deltar i mässan i Hong Kong tillsammans med några andra finländska företag på ”Food from Finland” avdelningen. Det finns totalt 215 utställare på mässan.

Företagets vd Mirja Palola är glad över vinsten.

– Taigas team är väldigt glad över den uppmärksamheten vi fått på mässan som vi har aldrig tidigare har deltagit i. Vi vill tacka alla som har på något sätt varit med om att bära vidare Taiga story. Ett speciellt tack går till Anne Nymark som har utvecklats den här vinnande produkten, uppger Palola i ett pressmeddelande.

Taiga Chocolate är ett företag som grundades i år i Vasa. Förutom fiskchoklad har företaget också framställt choklad med frystorkade bär.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.