Nu går det att söka renoveringsbidrag för föreningshus

NyhetsbildZoom
Pörtom ungdomsförening är en av de föreningar som tidigare fått renoveringspengar från Finlands hembygdsförbund. Foto: Arkiv/Jan Ola Klåvus
Finlands Hembygdsförbund meddelar att ansökningen om renoveringsbidrag för föreningshus har börjat. Förra året delade förbundet ut totalt 1,7 miljoner euro till 174 olika samfund i landet.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Årets ansökan för renoveringsbidrag för föreningshus är nu öppen. Ansökningarna bör vara inne senast den 30 september 2018. Besluten delges under februari–mars 2019.

Bidraget är avsett för renoveringsarbeten och reparationer som gynnar lokalens användning, samt i syfte att bevara husens kulturhistoriska värde. Det här bidraget kan ansökas av samfund som äger ett föreningshus ämnat för öppen medborgarverksamhet.

Nytt i årets ansökan är möjligheten att ansöka om ett specialbidrag för att utföra en konditionsbedömning av föreningshuset.

Vid beviljandet beaktas husets kulturhistoriska värde samt behovet av samlingslokaler i området. En aktiv förening i huset ökar möjligheterna till bidrag.

År 2017 ansökte 237 samfund om renoveringsbidrag varav 174 beviljades. Finlands Hembygdsförbund delar ut stödet som ett statligt understöd på uppdrag av undervisnings- och kulturministeriet. Anslaget för bidragen reserveras i statens budget utifrån vinstmedlen från Veikkaus.

Anvisningar för hur man söker hittas här. Själva ansökningen hittar du på denna länk.

Kommentarer
|

Påskbrasorna stoppas av risk för gräsbränder – nu får ingen tända öppen eld i Österbotten

Nyhetsbild
Det verkar inte bli några påskbrasor i år, eftersom det nu råder risk för gräsbränder i hela Österbotten. Foto: Heikki Torala/Arkiv
Meteorologiska institutet har slagit fast att det nu är så torrt i markerna att det är förbjudet att göra upp öppen eld. Det betyder att påskbrasorna är hotade.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!
Prenumerera

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan