Gammalt hus totalförstört i trästadskvarter

NyhetsbildZoom
Ett mindre hus nedanför kvarnen totalförstördes tidigt på söndagsmorgonen. Foto: Lotta Sjöblad
En mindre byggnad på Västra Långgatan totalförstördes i en brand på söndagsmorgonen. Det är den andra branden på kort tid i trähuskvarteren i stadens centrum.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

En mindre byggnad på Västra Långgatan totalförstördes i en brand på söndagsmorgonen. Det är den andra branden på kort tid i trähuskvarteren.

Vid 4.20-tiden på söndagsmorgonen kom larmet om att ett hus brinner på Västra Långgatan i Kristinestad. Huset ligger alldeles intill det ur bruk tagna daghemmet i norra ändan av Västra Långgatan och nedan om vädervarnen.

Det gamla stockhuset på cirka 80 kvadrat var övertänt då brandkåren anlände till platsen. Elden hade också hunnit sprida sig i vegetationen närmast huset och risk fanns för att den också därifrån spritt sig vidare till närliggande byggnader.

Räddningsverket inriktade sig på att förhindra elden från att ytterligare sprida sig och få kontroll över branden. Läget på platsen var under kontroll vid 7-tiden men det gamla huset på cirka 80 kvadrat förstördes i branden. Sammanbyggt med huset finns ett förråd, där ved förvarades.

Branden har troligen börjat vid farstukvisten. Huset har inte på många år varit fast bostad men användes sporadiskt. Brandorsaken utreds.

Senaste söndag brann en gammal uthuslänga med bagarstuga och förråd i Norrstan.

Jag rekommenderar artikeln

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Var fjärde barn får gratis dagvård i Kristinestad

Sänkningen av dagvårdsavgifterna betydde närmare 70.000 euro mindre i inkomster för Kristinestad. Nu finns 276 barn i dagvård. För 68 barn betalas ingen avgift. Det är cirka 25 procent, eller betydligt lägre andel än grannstaden Närpes.

Nyhetsbild
Lokalt

"Pyromanen": Nästa jag minns är att jag satt i en buske och gömde mig

Tre bränder har hon erkänt. Nu påstår försvaret att den fjärde branden anlades av en copycat som hade tagit efter henne.

Nyhetsbild
Opinion

Fyrplatser förfaller utan frivilliga

Ledare lördag 17 november. Fyrarna är en viktig del av vår historia och de bör bevaras.

Nyhetsbild
Sport

Nyrenoverade Mosedal arena för SFI-M: "Det största vi ordnat på mycket länge"

Närpes Närpes och IF Kraft valdes till arrangörer för SFI-mästerskapen i friidrott 2020. Cirka 400 friidrottare väntas äntra nyrenoverade Mosedals idrottsplan då.

Mest läst senaste veckan