Gammalt hus totalförstört i trästadskvarter

NyhetsbildZoom
Ett mindre hus nedanför kvarnen totalförstördes tidigt på söndagsmorgonen. Foto: Lotta Sjöblad
En mindre byggnad på Västra Långgatan totalförstördes i en brand på söndagsmorgonen. Det är den andra branden på kort tid i trähuskvarteren i stadens centrum.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

En mindre byggnad på Västra Långgatan totalförstördes i en brand på söndagsmorgonen. Det är den andra branden på kort tid i trähuskvarteren.

Vid 4.20-tiden på söndagsmorgonen kom larmet om att ett hus brinner på Västra Långgatan i Kristinestad. Huset ligger alldeles intill det ur bruk tagna daghemmet i norra ändan av Västra Långgatan och nedan om vädervarnen.

Det gamla stockhuset på cirka 80 kvadrat var övertänt då brandkåren anlände till platsen. Elden hade också hunnit sprida sig i vegetationen närmast huset och risk fanns för att den också därifrån spritt sig vidare till närliggande byggnader.

Räddningsverket inriktade sig på att förhindra elden från att ytterligare sprida sig och få kontroll över branden. Läget på platsen var under kontroll vid 7-tiden men det gamla huset på cirka 80 kvadrat förstördes i branden. Sammanbyggt med huset finns ett förråd, där ved förvarades.

Branden har troligen börjat vid farstukvisten. Huset har inte på många år varit fast bostad men användes sporadiskt. Brandorsaken utreds.

Senaste söndag brann en gammal uthuslänga med bagarstuga och förråd i Norrstan.

|

Idrottshallen väntar på renoveringsbidrag

Nyhetsbild
Idrottshallen är viktig för Kasköborna och för hela regionen. Foto: Ann-Sofie Långvik
Idrottshallen är viktig! Bildningsavdelningen i Kaskö har efterlyst idéer för hur idrottshallen kunde förbättras på samma gång som den ska renoveras.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan