|

Arbetena med ny bro i Finby pågår

NyhetsbildZoom
Nu har arbetena med den nya bron inletts. Den nya Gammelbron i Finby kommer att få ett skelett gjort i metall men påbyggs med trä för att efterlikna den gamla bron. Nu finns en provisorisk liten bro över ån för byggjobbarna. Foto: Evelina Kulp
Arbetet på den bro som ska ersätta Gammelbro i Finby har påbörjats. Den nya bron ska hålla för 25 ton.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Arbetena med det som ska bli nya "Gammelbro" över Närpes å i Finby har inletts. Det är Björneborgsavdelningen av det landsomfattande företaget Oteran Oy som utför för entreprenaden. De lade ett anbud på 223.800 euro för byggandet av bron. Det är Närpes stad som betalar brobygget.

De gamla kilfästena är kvar. Den nya stommen ska vara gjord i metall men ska påbyggas med röda räcken och lock i trä för att efterlikna den gamla bron.

Den gamla träbron/Gammelbron flöt bort under översvämningar 2014 och sattes inte tillbaka på plats eftersom den ansågs vara trafikfarlig.
Zoom

Hela bron kommer att bli 32 meter lång med 27 meter långt brospann. Foto: Evelina Kulp


Den nya bron ska hålla för 25 ton, medan den förra endast höll två. Totalbredden blir sex meter, med 4,65 meter mellan räckena. Hela bron blir 32 meter lång med 27 meter långt brospann.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan