|

Arbetena med ny bro i Finby pågår

NyhetsbildZoom
Nu har arbetena med den nya bron inletts. Den nya Gammelbron i Finby kommer att få ett skelett gjort i metall men påbyggs med trä för att efterlikna den gamla bron. Nu finns en provisorisk liten bro över ån för byggjobbarna. Foto: Evelina Kulp
Arbetet på den bro som ska ersätta Gammelbro i Finby har påbörjats. Den nya bron ska hålla för 25 ton.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Arbetena med det som ska bli nya "Gammelbro" över Närpes å i Finby har inletts. Det är Björneborgsavdelningen av det landsomfattande företaget Oteran Oy som utför för entreprenaden. De lade ett anbud på 223.800 euro för byggandet av bron. Det är Närpes stad som betalar brobygget.

De gamla kilfästena är kvar. Den nya stommen ska vara gjord i metall men ska påbyggas med röda räcken och lock i trä för att efterlikna den gamla bron.

Den gamla träbron/Gammelbron flöt bort under översvämningar 2014 och sattes inte tillbaka på plats eftersom den ansågs vara trafikfarlig.
Zoom

Hela bron kommer att bli 32 meter lång med 27 meter långt brospann. Foto: Evelina Kulp


Den nya bron ska hålla för 25 ton, medan den förra endast höll två. Totalbredden blir sex meter, med 4,65 meter mellan räckena. Hela bron blir 32 meter lång med 27 meter långt brospann.

Kommentarer
|

Mikaela Björklund: Vi måste bli bättre på att tala om vad vi behöver EU till

Nyhetsbild
Mikaela Björklund var en av de första som hade faktisk nytta av EU när hon kunde studera kostnadsfritt i England strax efter inträdet. Foto: Ann-Sofie Långvik
Hon röstade nej till EU i folkomröstningen år 1995. Nu är hon en av SFP:s 20 kandidater i Europaparlamentet. Mikaela Björklund (SFP) från Näveråsen i Närpes är den enda EU-valskandidaten i Sydösterbotten.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!
Prenumerera

Mest läst senaste veckan