|

Arbetena med ny bro i Finby pågår

NyhetsbildZoom
Nu har arbetena med den nya bron inletts. Den nya Gammelbron i Finby kommer att få ett skelett gjort i metall men påbyggs med trä för att efterlikna den gamla bron. Nu finns en provisorisk liten bro över ån för byggjobbarna. Foto: Evelina Kulp
Arbetet på den bro som ska ersätta Gammelbro i Finby har påbörjats. Den nya bron ska hålla för 25 ton.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Arbetena med det som ska bli nya "Gammelbro" över Närpes å i Finby har inletts. Det är Björneborgsavdelningen av det landsomfattande företaget Oteran Oy som utför för entreprenaden. De lade ett anbud på 223.800 euro för byggandet av bron. Det är Närpes stad som betalar brobygget.

De gamla kilfästena är kvar. Den nya stommen ska vara gjord i metall men ska påbyggas med röda räcken och lock i trä för att efterlikna den gamla bron.

Den gamla träbron/Gammelbron flöt bort under översvämningar 2014 och sattes inte tillbaka på plats eftersom den ansågs vara trafikfarlig.
Zoom

Hela bron kommer att bli 32 meter lång med 27 meter långt brospann. Foto: Evelina Kulp


Den nya bron ska hålla för 25 ton, medan den förra endast höll två. Totalbredden blir sex meter, med 4,65 meter mellan räckena. Hela bron blir 32 meter lång med 27 meter långt brospann.

Kommentarer
|

Skogsägare förordar Fortum för planerad vindkraftspark – "Nu är det upp till var och en att bestämma"

Nyhetsbild
En styrgrupp bestående av markägare rekommenderar Fortum som vindkraftsaktör på Bredåsen. Foto: Arkiv/Tom Forsman
Fortum erbjuder det fördelaktigaste arrendeavtalet. Av den åsikten är den styrgrupp som markägarna på Bredåsen i Närpes har tillsatt för att jämföra arrendeavtalen för vindkraft.

Mest läst senaste veckan