Polisoperation i Kristinestad – en person gripen

NyhetsbildZoom
Polisen. Foto: Arkiv/Daniel Nissén
Polisen bekräftar att en polisoperation har pågått i Kristinestad efter en skottlossning på söndagsmorgonen och att en person gripits i samband med den.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Skottlossningen inträffade på Östra sidan i Kristinestad vid bostadsområdet nära Havsbadet på söndagsmorgonen.

Polisen bekräftar att en polisoperation pågått på söndagsmorgonen och att en person har gripits. Allmänheten har inte varit utsatt för någon fara, säger överkommissarie Tomi Mansikkamäki.

– Förundersökningen har nyss inletts och vi kan inte säga mer än så.

Enligt Suupohjan Sanomat skottskadades en man och han fördes med räddningshelikopter till Tammerfors universitetssjukhus.

Flera ambulanser och polispatruller anlände till platsen. Beväpnade poliser utrustade med skyddsvästar och vapen patrullerade i området. Polisen tog snabbt fast den misstänkte gärningsmannen i närområdet.

Jag rekommenderar artikeln

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Hoppas på tredje gången gillt – lämnar in ny anhållan om decimering av skarvstammen

Kristinestad-Storå fiskeområde gör en ny ansökan om att få bekämpa skarvarna i Sideby. De har ökat märkbart i sommar, konstaterar ordförande Bror Eriksson.

Nyhetsbild
Lokalt

Mera pengar behövs om filialbiblioteken i Töjby och Yttermark ska fortsätta

Närpes stad får en ny bokbuss i slutet av året. Tanken var att filialbiblioteken i Töjby och Yttermark samtidigt skulle dras in, men fullmäktige gick in för att de ska fortsätta. Nämnden för fri bildning anser fortfarande att de ska stängas eller så behövs mera pengar.

Nyhetsbild
Lokalt

OX2 vill bygga 300 meter höga vindkraftverk i Lappfjärdsområdet

OX2 planerar om sin vindkraftspark i Lappfjärd-Dagsmarksområdet och minskar antalet turbiner från 46 till 24. I gengäld höjs totalhöjden från 215 meter till 300. Rekordhögt, säger Anni Mikkonen på Finlands vindkraftförening.

Nyhetsbild
Lokalt

Redskapsgymnasterna måste flytta – ännu en gång

För två år sedan flyttade redskapsgymnasterna i Närpes till den hall i Finby där möbelaffären Masku senast verkade. Nu är de tvungna att flytta igen. Ett nytt företag ska snart ta i bruk deras del av hallen.

Mest läst senaste veckan