|

Kebu får tyskt pris för elektronisk musik

NyhetsbildZoom
Sebastian "Kebu" Teir. Foto: Patrick Van Hecke
Musikern och kompositören Sebastian "Kebu" Teir, med rötter i Sideby och bosatt i Esbo, har vunnit Schallwelle Award – det tyska priset för elektronisk musik – som Bästa artist 2017.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Det tionde Schallwellepriset delades ut i Schwerte, Tyskland, den 16 februari av föreningen Schallwende – Freunde und Förderer der Elektronischen Musik e.V.

Bland de nominerade fanns till exempel Jean Michel Jarre och kultbandet Tangerine Dream.

Journalisten Thomas Gonsior, som presenterade priset, beskriver Kebu bland annat så här: "någon som förvandlar showen till ett spektakel och uppträdandet till action – inte bara med ljud och ljus utan med hela kroppen. Scenen blir till en boxningsring där Kebu hoppar från synth till synth och slår på tangenterna."

Sebastian "Kebu" Teirs Youtube-kanal har över 20000000 visningar vid det här laget. Hans senaste album "Perplexagon" (2016) steg till nummer sex på finska albumlistan.

Live framför Kebu sin musik med ett tiotal gamla analoga syntar. I fjol gav han 50 konserter runt om i Europa. En ny Europaturné planeras till hösten, i samband med att live-albumet "Live in Oslo" kommer ut.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.