|

Rullade och gick för välgörenhet i Tjärlax

NyhetsbildZoom
Totalt deltog närmare 80 personer i Rulla och gå. Foto: Greta Nordgren
På söndagen ordnades det välgörenhetsevenemanget Rulla och gå för tredje året i rad. Uppslutningen var stor och genom talkoarbete lyckades deltagarna samla över tusen euro till förmån för Närpes Sjukvårdsfond.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Greta Nordgren, Tjärlax bygårdsförenings ordförande, tycker att stämningen var jättebra.

- Vi är jättenöjda. Det visar på talkoverksamheten i byn. Tjärlax har cirka 120 invånare och en stor del hjälpte till, säger Nordgren.

Evenemangets namn bottnar sig i att en av motionsrundorna går alltid att rulla eller glida längs, oberoende om man är rullstolsburen eller går med rullator. En längre väg längs skogsstigar fanns även för den som sökte en utmaning.

- Det är lite tuffare terräng där och där slipper man inte ens fram med en pulka, säger Nordgren.

Uppvärmning innan start

Nytt för i år var att Jesper Aasa och Stefanija Angeleska ordnade en uppvärmning för de cirka 80 deltagarna.

- Det var en uppskattad uppvärmning, säger Nordgren.

Värme fanns även att hitta i koppen eftersom det bjöds på varm saft, kaffe, grillkorv och bulle.

Totalt inbringade loppet 1155 euro som gick oavkortat till Sjukvårdsfonden.

- Vi är glada att folk kom och att vi kunde ordna det tack vare sponsorerna. Det blir säkert av nästa år igen, säger Nordgren.

Jag rekommenderar artikeln ()
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan