|

Fritt gäller inte alla

Vinter-OS är nu i gång för fullt och mången idrottsvän kommer att spendera de kommande veckorna framför tv:n. Nytt är att tv-bolaget Discovery äger sändningsrättigheterna och ska visa OS i sin kanal Eurosport. I Finland lyckades Yle förhandla till sig rätten att visa allt utom herrhockeyn.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Enligt statsrådets förordning ska OS ändå kunna ses på fria kanaler. Därför visas Finlands matcher också på gratiskanalen TV5.

Problemet är bara det att ungefär 10 procent av hushållen finns på sådana områden där man inte får in TV5 med en vanlig antenn på taket och föga förvånande handlar det om glesbygd.

Också Sydösterbotten hör till dessa områden och här gäller alltså någon form av betaltjänst för den som vill se OS-hockey. Man kan tycka det är lustigt att sådant som ska vara fritt för alla inte behöver vara fritt för alla.

Jag rekommenderar artikeln ()
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan