|

Rikssvenskt band gjorde 1G3B-cover

Bandet "Knogjärn" består av Rasmus Sörbom, Kim Eriksson, Markus Hurtig, Johan Hidén. Zoom
Foto: Pressbild

Bandet "Knogjärn" består av Rasmus Sörbom, Kim Eriksson, Markus Hurtig, Johan Hidén.

Finlandssvenska musikälskare fick en stor överraskning på nyårsdagen. Då släppte nämligen det rikssvenska hårdrocksbandet Knogjärn en cover av 1G3B:s låt "Ja älskar de". Låten, som heter "Gulligull", finns på Spotify.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Metalcore-bandet Knogjärn från Karlstad har spelat in en cover av Närpesbandet 1G3B:s låt "Ja älskar de". Knogjärn, som grundades 2015, har tidigare spelat in en cover av Panteras "F***ing Hostile" och valde att göra en cover av 1G3B:s låt efter ett tips från managern.

- Vi tycker de är jävligt roliga. Det var kul att göra en cover av deras låt, säger sångaren Kim Eriksson.Var det svårt att förstå dialekten?
Annons
- Vissa ord förstod man ju. Men vi fick hjälp med översättningen. Dessutom har vi inte gjort en rak översättning. Låten har vår egen prägel.

Hur har responsen varit?

- Den har varit bra. Folk tycker det är en rolig låt. Det är inte många här i Sverige som känner till 1G3B.

De fyra killarna i Knogjärn tog även kontakt med 1G3B och frågade om det var okej att spela in en egen version av låten. Närpesbandet uppskattar nyinspelningen, menar Eriksson.

Betyder det här att vi snart får se Knogjärn uppträda i Finland?

- Ja, det vore kul. Vi vill gärna komma till Finland och spela, säger Eriksson.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan