|

Lassfolks lag sjunde

Så här såg det ut efter att Wilma Lassfolk sprungit i mål i Stafettkarnevalen. I söndags sprang hon stafett för Finland i 19-åringarnas EM. Zoom
Foto: Karl Vilhjalmsson

Så här såg det ut efter att Wilma Lassfolk sprungit i mål i Stafettkarnevalen. I söndags sprang hon stafett för Finland i 19-åringarnas EM.

Finlands damer blev sjua i finalen på 4 x 400 meter i 19-åringarnas EM. Wilma Lassfolk från Kraft sprang tredje sträckan.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

För första gången sedan 1997 var Finlands damer i final på 4 x 400 meter i 19-åringarnas EM. Söndagens final resulterade i en sjunde plats för laget Aino Pulkkinen, Nea Mattila, Wilma Lassfolk och Viivi Lehikoinen.

Laget förbättrade sin tid från försöken. Finlands tid i finalen var 3.39,33.

Ukraina vann på 3.32,82. Tyskland tog silver på 3.33,08 och Storbritaannien brons på 3.33,68.

Innan stafetten på söndag kväll sprang Lehikoinen final på 400 meter häck. Hon tog brons och satte nytt finländskt rekord för åldersklassen med tiden 56,49.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Kraftspelare på pallplats i DM i fotbollsteknik – nu har de biljett också till FM

Kraft fick med två fotbollstalanger i teknik-FM som går i Björneborg i slutet av månaden.

Mest läst senaste veckan