|

Lassfolks lag sjunde

NyhetsbildZoom
Så här såg det ut efter att Wilma Lassfolk sprungit i mål i Stafettkarnevalen. I söndags sprang hon stafett för Finland i 19-åringarnas EM. Foto: Karl Vilhjalmsson
Finlands damer blev sjua i finalen på 4 x 400 meter i 19-åringarnas EM. Wilma Lassfolk från Kraft sprang tredje sträckan.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

För första gången sedan 1997 var Finlands damer i final på 4 x 400 meter i 19-åringarnas EM. Söndagens final resulterade i en sjunde plats för laget Aino Pulkkinen, Nea Mattila, Wilma Lassfolk och Viivi Lehikoinen.

Laget förbättrade sin tid från försöken. Finlands tid i finalen var 3.39,33.

Ukraina vann på 3.32,82. Tyskland tog silver på 3.33,08 och Storbritaannien brons på 3.33,68.

Innan stafetten på söndag kväll sprang Lehikoinen final på 400 meter häck. Hon tog brons och satte nytt finländskt rekord för åldersklassen med tiden 56,49.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan