|

De träffar andra dataspelare utomlands

NyhetsbildZoom
Tobias Häggbacks dröm är att hålla på med e-sport, han vill bli bäst på spel. Simone Vägar spelar för att hon gillar kontrollen man får då man styr en karaktär. Foto: Sofie Berg
Simone Vägar och Tobias Häggback har ett stort intresse för olika spel på konsol och dator. I maj flög de till London för att träffa två vänner som de haft kontakt med via internetspel.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Under många år har Simone Vägar och Tobias Häggback lagt ner flera timmar per dag på att spela olika data- och konsolspel. Spelandet var också en av orsakerna till att de hittade varandra.

– Jag var lite kär i honom från tidigare, men så berättade min kompis att Tobias brukar spela mitt favoritspel Skyrim och då började jag prata med honom, säger Vägar.

På grund av ett spel vid namnet Overwatch började paret för ungefär två år sedan chatta med sju andra spelare, varav fyra bor i London, två i Finland och en i Turkiet. Sedan dess har de hållit kontakt dagligen.

– De hör nästan till bästa vän området. Vi vet så mycket om varandras liv och personligheter. Ibland sitter vi bara och pratar och inte nödvändigtvis spelar någonting, säger Vägar.

I maj tyckte Vägar och Häggback att det var dags att träffa vännerna. De flög till London där de mötte upp två av dem på MCM Comic Con, en mässa för bland annat spelintresserade.

– Vi provspelade spel som snart kommer ut på marknaden, skämtade och hade roligt, säger Vägar.

På mässan var det många som var utklädda med gigantiska kostymer till olika spelkaraktärer.

– Vi ska alla klä ut oss till samma karaktär om vi besöker mässan igen.

Simones mamma Eva Rönnlund-Vägar var också med till London.

– Jag tyckte det var en häftig idé.

Till en början förstod inte Rönnlund-Vägar poängen med dataspel.

– Jag tyckte att Simone skulle gå ut och umgås med folk. Då visade hon datorskärmen och sade att det är precis det hon gör.

Idag förstår Rönnlund-Vägar att spel är som vilken hobby som helst. Hon jämför det med brevväxling förr i tiden.

– Jag hade en brevkompis i Smedsby som jag aldrig träffade. Nu har Simone träffat sina kompisar så här enkelt i London.

Läs mer i lördagens SÖ (17.6)

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan