Yttre hamnens kaj i Kaskö förlängs

Kajen i Yttre hamnen i Kaskö ska förlängas med 55 meter. Orsaken är ökad export och import av bulkvaror.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Kajen i Yttre hamnen, som ligger mellan djuphamnen och Inre hamnen i höjd med träindustrierna, är i dag 35 meter lång.

Nu vill hamnbolaget förlänga den med 55 meter så att totala längden blir 90 meter.

– Lastning och lossning av båtar skulle bli effektivare. Bakgrunden är att importen och exporten av bulkvaror ökat, och Yttre hamnen är väl lämpad för att hantera bulk, säger hamndirektören Timo Onnela.

Planerna är långt framskridna, och NTM-centralen har meddelat att bygget inte kräver något särskilt tillstånd för vattenarbete.

– Meningen är att vi ska begära offerter under våren så att arbetet kan komma i gång i höst och vara klart till årsskiftet, säger Onnela.

Han uppskattar kostnaden till cirka 0,6–0,7 miljoner euro, som hamnbolaget satsar som egen investering.

Stadsstyrelsen gav sitt godkännande för projektet på tisdagen.

Det har diskuterats om staden kunde gå i borgen för ett lån på halva investeringen. Det tar stadsstyrelsen ställning till om eller när hamnbolaget anhåller om borgen.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan