|

Ännu går det att skriva under för VCS

NyhetsbildZoom
Medborgarinitiativet för Vasa centralsjukhus. Foto: Arkiv
Trots att namninsamlingen för medborgarinitiativet för Vasa centralsjukhus officiellt avslutades i går hinner man ännu skriva under, både elektroniskt och via en insamlingslåda.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Namninsamlingen för medborgar­initiativet som gäller jouren vid Vasa centralsjukhus avslutades i går, den sista februari. Men arbetet med att samla in och räkna alla underskrivna blanketter tar tid och medan det administrativa arbetet pågår är det ännu möjligt att skriva under initiativet.

Insamlingslådan i huvudaulan vid Vasa centralsjukhus finns ännu kvar under den här veckan. Även den elektroniska namninsamlingen på webben kommer inte att stängas före tisdag nästa vecka. Just nu har över 65 000 personer skrivit under initiativet.

Listan över alla stödförklaringar kommer i slutet av nästa vecka att föras till Befolkningsregistercentralen som kontrollerar att de stämmer.

Kommentarer

Docent i teologi Patrik Hagman: "Den stora frågan är hur vi ska se på Bibeln"

Nyhetsbild
Konservativas fördömande av homosexualitet har troligen andra förklaringar än trosuppfattning, anser Patrik Hagman som utbildar präster vid Åbo Akademi. Foto: Arkiv/Mikael Nybacka
Prästernas uttalanden om homosexualitet kan inte reduceras till en fråga om hyfs och pli, anser docenten i teologi Patrik Hagman. Frågan är om det ens handlar om tro.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan