Kaskö

Nyhetsbild

Kaskö IK flera klasser bättre än Sporting: ”Får se vad vi har på fredag"

Kaskö IK var bra medan Sporting Kristina var rent ut sagt dåliga. Då avgjordes det sydösterbottniska derbyt tidigt.

Nyhetsbild

Ulla-Maj Wideroos om det låga valdeltagandet: "Partierna borde se sig själva i spegeln"

Kommunalval. Att valdeltagandet endast ligger på 55,1 procent i hela landet bekymrar ex-riksdagsledamoten Ulla-Maj Wideroos i Närpes. Lyfter partierna fram de frågor som väljarna uppfattar som viktiga?

Nyhetsbild

Sannfinländarna valets vinnare i Kaskö – ser möjligheter i samarbete med SDP

Kommunalval. Med fyra mandat fördubblade Sannfinländarna sina fullmäktigeplatser i Kaskö. Tillsammans med SDP har man nu en majoritet.

Nyhetsbild

Hon är röstdrottning i Kaskö – i sitt första val

Kommunalval. En efterfrågan på nytt blod i fullmäktige kan ha hjälpt Miriam Bondén att bli invald med det högsta jämförelsetalet. Nu lockar någon av ordförandeposterna.

Nyhetsbild

Sannfinländarna fördubblade mandaten i Kaskö – Gröna ramlar ur

KASKÖ UPPDATERAD. Röstmagneterna i Kaskö hoppas att gamla låsningar kan lämnas i det nya fullmäktige.

Nyhetsbild

Få kom på tre städers egen konstrunda – regnet avskräckte första dagen

På lördagen hängde en röd ballong i grinden hos konstnärer och hantverkare i Närpes, Kaskö och Kristinestad. Oturligt nog tog regnet över den första dagen av Sydösterbottens konstrunda Art of 3 Towns.

Nyhetsbild

UNG 2021: Alexandras rötter bidrog till valet av inspelningsplats för "Projekt S" – "Roligt att se så många teaterintresserade"

Tystnad, tagning! Nu har Unga Scenkompaniet intagit Sydösterbotten med filmkameran i högsta hugg. Nu ska succépjäsen "Projekt S" bli till film.

Nyhetsbild

Månen gled in framför solen – partiell solförmörkelse syntes också i Sydösterbotten

På torsdagen inträffade en partiell solförmörkelse som även kunde skådas i Sydösterbotten. Tidig eftermiddag kröp månen in mellan jorden och solen och täckte en del av ljusklotet.

Nyhetsbild

Konstnärer i tre städer gör gemensam satsning – dags för lokal konstrunda

En sydösterbottnisk konstrunda där alla som vill får vara med. Så beskriver arrangörerna evenemanget Art of 3 towns som arrangeras kommande veckoslut. 19 konstnärer och gallerier medverkar.

Nyhetsbild

Kikkens andra raka förlust: ”Islossningen kommer snart”

Kaskö IK har fått en tung start på fotbollstrean. På tisdagskvällen kom lagets andra raka förlust. Och på måndag väntar derbymatch.

Nyhetsbild

Fler förhandsröster i Närpes och Kristinestad – varannan gäller i Kaskö kan Ulla konstatera

Varannan i Kaskö, var tredje i Kristinestad, var fjärde i Närpes –men bara var sjunde i Korsnäs. Det är stor kommunvis skillnad i intresset för förhandsröstning, en möjlighet som avslutades på tisdagskvällen. Och många passade på just i dag.

Nyhetsbild

Får slant för att ordna gratis hobbyverksamhet för barn – 115 000 euro till Sydösterbotten

Regionförvaltningsverken har beviljat 235 kommuner totalt 17 miljoner euro för att genomföra den så kallade Finlandsmodellen för hobbyverksamhet. De sydösterbottniska kommunerna finns med på listan över mottagare.

Nyhetsbild

I dag är det sista chansen rösta på förhand – det har redan nästan 4 000 gjort

I dag är det sista chansen att rösta på förhand. Närpes har redan en högre andel förhandsröstare än i valet 2017.

Misstänkt rattfylleri i Kaskö

På söndagsmorgonen påträffade polisen en misstänkt rattfyllerist i Kaskö.

Nyhetsbild

Tio kändisar tipsar om aktiviteter och ställen i Österbotten

Besök en sandstrand eller ett sommarkafé med oslagbart goda kanelbullar. Varför inte ta med familjens yngsta till en österbottnisk savann eller stiga in i byggnader där historiens vingslag fortfarande fläktar?

Nyhetsbild

För 50 år sedan: Nejdens första betongstation startade i Finby – och nybygge i Kstad reglerar värmen med toppmodern termostat

Ur Historiska arkivet vecka 22/1971. Ny betongstation kan producera 12 kubikmeter betong i timmen, moderna värmereglerare installeras i nytt hus på Varvsbacken och kurscentralen i Korsnäs uppfyller inte kraven på elevantal. Bland annat detta kunde man läsa om i Närpes Tidning och i Syd-Österbotten 2–5.6.1971.

Nyhetsbild

Nej till att jämka faktura i Kaskö – "Ägarens ansvar att vattenrör inte fryser"

Med rösterna 6–1 sade tekniska nämnden i Kaskö nej till jämkning av vattenfaktura. Avslaget motiveras med att fastighetsägaren har ansvar över att rörsystemet inte fryser.

Nyhetsbild

Stadsvandring för pensionärer populärt – "Det finns ett sug efter att få komma ut och träffas"

Skogens myggor tyckte det var kalas när 47 pensionärer var på rundvandring i Närpes på torsdag eftermiddag. Nu fick de något annat att bita i än byggjobbarna vid vridläktaren.

Arrendator på Rönnskär vill lösa in tomten

En tomtaffär är på gång på Rönnskär. Tekniska nämnden i Kaskö ger för sin del klartecken för försäljning.

Sex sökte kanslistjobb i Kaskö

Sex personer sökte ett jobb som kanslist i Kaskö. Nu har ny kanslist valts.

Nyhetsbild

Korsnäs FF körde över Kaskö IK – redan efter en halvlek var matchen över

Efter första halvlek var det sydösterbottniska division 3-derbyt över. Korsnäs FF var klart bättre än Kaskö IK.

Lärarvikarie vald i Kaskö

En klasslärare i Kaskö ska vara tjänstledig. Nu har vikarie valts.

Nyhetsbild

Både kandidater och väljare i Sydösterbotten bestämda: "Rör inte köttet i skolmaten"

Fler köttfria dagar i skolbespisningen väcker inget jubel bland kandidater och väljare i Sydösterbotten. Starkaste motståndet finns i Närpes.

Nyhetsbild

Upptäck Österbotten och upplev sommaren på cykeln – se vår lista på cykelrutter

Längs krokiga grusvägar, förbi grönskande ängar i nerför- och uppförsbackar. Låt dig inspireras av urvalet cykelrutter för alla typer av cyklister.

Nyhetsbild

Paddla i Sydösterbotten – här hittar du fina besöksmål och rastplatser

Ta en utflykt till Nordens näst högsta fyr Yttergrund i Sideby eller pausa på holmen Skiten i Malax skärgård. Alternativen är många mellan Malax och Kristinestad.

Nyhetsbild

Nu har 18 procent röstat i Kaskö – men bara 4 procent i Korsnäs

Förhandsröstningen i kommunalvalet är inne på dag sex och när klockan slog 14 på måndagen hade 1 517 personer skridit till en valurna i Sydösterbotten.

Nyhetsbild

Brett stöd för gratis p-medel bland kandidater i Sydösterbotten

Förslaget att kommunen ska dela ut gratis preventivmedel till ungdomar under 20 år har brett stöd bland kandidaterna i Sydösterbotten. Starkast är stödet i Kristinestad, som redan följer rekommendationen, och svagast i Korsnäs. Uppdaterad.

Nyhetsbild

För 50 år sedan: Kristinestad redo byta mellanskola mot högstadium – och Juth ny borgmästare i Kaskö

Ur Historiska arkivet vecka 21/1971. Övergången till grundskola kommer inte inverka negativt på skolbarnens utbildning, försäkrar Kristinestad, Ulf Juth valdes till borgmästare i Kaskö och många barn anmälda till Närpes barnträdgårdar. Bland annat detta kunde man läsa om i Närpes Tidning och i Syd-Österbotten 25–29.5.1971.

Nyhetsbild

Kiisto kickade ut Kikken ur cupen – tränaren ändå nöjd med lagets insats

FC Kiisto besegrade Kaskö IK i regioncupen och Kaskölagets nyförvärv såg rött.

Janne Smeds: Det krävs bra insatser om man vill till övre slutserien

Klart för avspark i division 3. Sporting, Kaskö IK och Korsnäs FF vill alla vara bland de sex bästa. Då måste lagen lyckas bra under den korta grundserien.

Nyhetsbild

Kaskö IK har vasst anfall trots att skyttekungen lämnade – nu ska de göra bättre ifrån sig än i fjol

Klart för avspark i division 3. Kaskö IK tappade sin bästa spelare till Kraft. I stället har de tagit in tunga pjäser – båda från Kraft. Då är målet att förbättra från i fjol.

Nyhetsbild

Flitiga förhandsröstare i Kaskö – där har 11 procent redan röstat

När klockan slog 12 på fredagen hade 876 sydösterbottningar förhandsröstat i kommunalvalet. De flitigaste väljarna i Sydösterbotten finns i Kaskö.

Nyhetsbild

För 25 år sedan: Dagsmark uf får planera för ny lokal efter branden – i Närpes avtackades gymnasierektor Nordberg med förhör

Ur Historiska arkivet 5/1996. Medlemmarna i Dagsmark uf samlas för att diskutera framtiden efter den förödande branden, Närpes gymnasiums mångåriga rektor Harry Nordberg går i pension och "Gödsel-ligan" slog till i Pörtom och Tjöck. Bland annat detta kunde man läsa om i Syd-Österbotten 3–28.5.1996 – för 25 år sedan.

Nyhetsbild

Många ungdomar ställer upp i Närpes – men de kan räknas på ena handens fingrar i Kristinestad och Korsnäs

Närpes har den yngsta kandidatbuketten i kommunalvalet – var femte som ställer upp är yngre än 30 år. I Kristinestad och Korsnäs är andelen bara tre procent. Kaskö i sin tur har den högsta medelåldern.

Nyhetsbild

Lista: Här kan du förhandsrösta i Sydösterbotten

I dag den 26 maj, inleds förhandsröstningen och pågår till och med tisdagen den 8 juni. Här kan du se var de allmänna förhandsröstningsställena finns i Sydösterbotten.

Nyhetsbild

Kasköborna skär hellre i servicen än betalar högre skatter

Hellre sämre service än högre skatter. Det tycker både väljare och kandidater i Kaskö. Politikerna skulle i första hand spara på hälsovården.

Arbetslösheten har halverats i Kristinestad på ett år

I april fortsatte arbetslösheten att minska i Österbotten jämfört med samma period i fjol. Sydösterbotten (Kaskö, Kristinestad och Närpes) hade den lägsta arbetslöshetsgraden på 3,7 procent.

Nyhetsbild

Anna-Maja Henriksson träffade väljare – "Starkt kandidatfält framför allt i Närpes"

På grund av corona är det över ett år sedan Svenska folkpartiets ordförande, justitieminister Anna-Maja Henriksson har kunnat besöka olika orter. Nu, då läget lättat och det på nytt är möjligt att röra sig bland folk, var Närpes en av de första platser hon besökte inför kommunalvalet. På måndagen mötte hon väljare vid valstugan på torget i centrum.

Nyhetsbild

Närpes gymnasium har bästa studentpoäng i Sydösterbotten

Närpes gymnasium klarade sig bäst i studentskrivningarna av de svenskspråkiga gymnasierna i Sydösterbotten. Lärkan i Helsingfors var bäst i Svenskfinland.

Nyhetsbild

Många Kasköbor vill ta upp fusionen med Närpes igen – politikerna mer tveksamma

KASKÖ Politikerna i Kaskö verkar ha lämnat fusionsfrågan bakom sig medan väljarna är delade. Majoritet i HSS Medias kandidattest vill att nya förhandlingar inleds med Närpes.

Nyhetsbild

För 50 år sedan: Mejeriet i Övermark tillverkade nästan 200 ton ost – och Närpes gymnasium fick äntligen klarsignal

Ur Historiska arkivet vecka 20/1971. Övermarks andelsmejeri ökade sin osttillverkning, Närpes får grunda gymnasium 1973 och Lappfjärds folkhögskola avslutade framgångsrikt läsår . Bland annat detta kunde man läsa om i Närpes Tidning och i Syd-Österbotten 18–22.5.1971.

Nyhetsbild

Kryss för Kikken mot Björneborgslag: "Två lag som försökte spela"

Kaskö IK testade spelare och använde bland annat tre olika målvakter då de spelade kryss mot ett division 3-lag från Björneborg.

Nyhetsbild

Här är staden som är mest negativ till en sydösterbottnisk kommun – och mest positiv

Tanken på en sydösterbottnisk kommun gör varken väljare eller politiker entusiastiska i någon av kommunerna.

Nyhetsbild

I regionen är sex av tio kandidater män – Närpes har jämnaste könsfördelningen

Drygt 40 procent av kommunalvalskandidaterna i Sydösterbotten är kvinnor. Högst är andelen i Närpes och lägst i Korsnäs. Här kan du se hur fördelningen är i din kommun och hur den skiljer sig åt mellan partierna.

Nyhetsbild

I sommar får klubbar med för många varningar betala böter

Det lönar sig inte att ta för många gula eller röda kort i fotbollstrean eller i lägre divisioner i år, för då får laget böta till Bollförbundet.

Kikken fick till oavgjort mot fjolårets topplag – nyförvärven har tagit laget till en ny nivå

Kaskö IK fick tre straffar mot sig då laget mötte Norrvalla FF. Ändå lyckades Kikken spela oavgjort.

Nyhetsbild

Sjöbobackdagarna blir inte av – budgeterat anslag används till annat

Osäkerheten var för stor om evenemanget kan ordnas eller inte. Då är beslutet att Sjöbobackdagarna ställs in. Kasköpolitikerna har också bestämt vad det budgeterade anslaget istället ska användas till.

Nyhetsbild

Över hälften av kandidaterna deltar i kandidattestet

Svårt att veta vem du ska rösta på i kommunalvalet? Ta hjälp av vårt kandidattest för att hitta en kandidat som tycker som du.

Kanslistjobb i Kaskö lockade fem – styrelsen förlängde tiden och hoppas få fler sökande

Fem personer anmälde inom utsatt tid intresse för att bli kanslist i Kaskö. Stadsstyrelsen hoppas att fler nappar på och har därför förlängt ansökningstiden.

Nyhetsbild

Statistiken visar på nya fall i Kaskö och Kristinestad – kan bero på fördröjning

Under den senaste tiden har inga nya coronafall konstaterats i Kristinestad och Kaskö. Kristinestad har enligt THL:s statistik haft sammanlagt 37 fall och Kaskö 7 sedan pandemin bröt ut.

Logga in för att följa orten