Karin Sundström

karin.sundstrom@sydin.fi

Nyhetsbild

Kim Kujala på förslag som ordförande för Finlands Studentkårers förbund

Studentkåren vid Vasa universitet för fram Kim Kujala (23) som kandidat till posten som ordförande för Finlands Studentkårers förbund för 2019.

Nyhetsbild

Påven Franciskus på turné i Baltikum – är nu i Tallinn

I lördags kom påven Franciskus till Litauen. Han tillbringade veckoslutet i det katolska baltiska landet, för att i måndags resa vidare till Lettland. I dag, tisdag, anlände påven till Estland där han välkomnades av presidenten Kersti Kaljulaid. Se bilderna!

Nyhetsbild

Tommi Mäki vill representera Vasa i riksdagen – ställer upp i vårvalet

Samlingspartisten Tommi Mäki hoppas få minst 5000 röster i riksdagsvalet nästa vår. Han hoppas få stöd från Vasabor, men också från väljare i Ilmajoki, Kurikka och Seinäjoki.

Novia omvandlar ingenjörer till chefer på ny engelskspråkig linje

Yrkeshögskolan Novia startar en ny mastersutbildning på engelska i Vasa. Linjen riktar sig till dem som vill utveckla sin kompetens inom ledarskap, affärsutveckling, artificiell intelligens och analytik.

Nyhetsbild

Vinden lyfte tungt tält – fem bilar fick bucklor

Vid 13-tiden på torsdagen fick räddningsverket larm om att ett stort och tungt tält hade lyfts av vinden. Det for bara några få meter innan det landade – på fem parkerade bilar.

Nyhetsbild

Varning för varm storm – Västra Finland drabbas värst

Det blåser hårt i dag. Och i morgon blåser det ännu mer – men värst blir det på lördag. Det mest underliga är att det samtidigt är 20 grader varmt. Men nästa vecka är det risk för nattfrost.

Nyhetsbild

Biskop Björn Vikström installerar Hans Boije i Vörå kyrka

På söndag får Vörå församling Borgå stifts biskop Björn Vikström som gäst. Han installerar Hans Boije till kyrkoherdetjänsten i Vörå församling.

Nyhetsbild

Kommunpolitiker i Korsholm åtalad för misshandel – "Jag känner mig inte skyldig"

En man slog Korsholmspolitikern i ansiktet så att näsan började blöda och en kvinna sparkade honom på örat. Då svarade kommunpolitikern med att vrida upp mannens hand bakom ryggen. Nu har alla tre åtalats för misshandel.

Nyhetsbild

Lågt flygande helikopter hjälper Vasa Elnät inspektera ledningar

En blå helikopter som flyger ovanligt nära marken har siktats på flera håll i dag, onsdag. Det rör sig om Vasa Elnät som inspekterar elledningarna och kontrollerar var röjning behövs.

Nyhetsbild

Åbo testar gratis bussresor för passagerare med rollator

Stadsbussarna i Åbo erbjuder passagerare som använder rollator att åka gratis mellan klockan 9 och 12.59 på vardagar. Försöket ska pågå i ett års tid.

Nyhetsbild

Rar härfågel sökte mask utanför Andkil byagård – "Den gick knyckigt"

VÖRÅ Vid lunchtid på måndagen började informationen snabbt spridas i fågelskådarkretsar: det fanns en härfågel på Torrkullavägen i Vörå. Olav Westlin är en av dem som for dit för att ta sig en titt. – Den gick på gårdsplanen utanför byagården i Andkil och hackade i gräsmattan, säger han.

Nyhetsbild

Nya 100- och 200-eurosedlarna får ny storlek och fiffiga säkerhetsdetaljer

Europeiska centralbanken har presenterat de nya 100- och 200-eurossedlarna. Sedlarna får nya och innovativa säkerhetsdetaljer: ett satellithologram och en förnyad smaragdgrön siffra. De sätts i omlopp den 28 maj 2019.

Nyhetsbild

Brexit kan påverka handeln med växter och virke – regler ännu oklara

Det är ännu inte säkert hur handeln med växter påverkas av brexit, men det står klart att kraven kommer att ändras. Det väntas bli svårare att köpa exempelvis frön från Storbritannien, eller att exportera virke dit.

Nyhetsbild

Polismän misstänkta för misshandel och missbruk av tjänsteställning – åtalas inte

Poliser i Vasa misstänktes för missbruk av tjänsteställning, misshandel och brott mot tjänsteplikt. Men åklagaren beslöt att inte väcka åtal i dessa fall. Däremot åtalas en överkonstapel för att ha ljugit.

Nyhetsbild

Taket på Botniahallen läcker – renovering 2022 föreslås

Botniahallens tak läcker på minst tio olika ställen. I kontorslokalerna läcker vatten in i innerkonstruktionerna när det regnar. Vasaregionens arenor har visserligen försökt lappa taket, men det räcker inte.

Nyhetsbild

CPC Finland bekräftar att Google köper el från vindkraft i Storå

CPC Finland har undertecknat ett långvarigt elleveransavtal med teknologiföretaget Google. Avtalet gäller de vindkraftverk som ska byggas i Storå i Södra Österbotten. Byggnadsarbetena inleddes i juli 2018 och planen är att kraftverken tas i bruk hösten 2019.

Nyhetsbild

Kvarkentrafiken jubilerar – firar med att blicka både framåt och bakåt

Det har gått 70 år sedan Kvarkentrafiken inleddes och 5 år sedan Umeås och Vasas gemensamma rederi NLC Ferry grundades. För att uppmärksamma detta ordnas i dag ett seminarium ombord på Wasa Express.

Nyhetsbild

Matolja fattade eld i höghuslägenhet – slocknade då oljan tog slut

Det gick inte riktigt som planerat för den kock som skulle tillreda mat i en höghuslägenhet på Fasangatan på onsdagskvällen. Matoljan fattade eld. Kocken lyckades inte själv släcka branden utan var tvungen att ringa efter hjälp.

Nyhetsbild

Österbottningar stormsäkrar huset inför Florence – "Orkanen är skrämmande"

Marina och Peter Nielsen i Wilmington i North Carolina bor precis där orkanen Florence väntas slå till på torsdag. Familjen har beslutat sig för att stanna hemma, spika för fönstren och försöka förbereda sig på ett oväder av oanad kraft. – Det är skrämmande, säger Marina Nielsen.

Nyhetsbild

Fritt fram att välja sophämtare själv – Stormossens önskemål fick inget gehör

Fastighetsägare i Vörå, Korsholm, Vasa, Storkyro, Malax och Korsnäs får själva välja vem som ska hämta soporna. Vasaregionens avfallsnämnd var enhällig i sitt beslut på tisdagskvällen. – Jag hoppas verkligen att inga besvär ska lämnas in, säger nämndens ordförande Michael Luther.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet