Mats Ekman

mats.ekman@sydin.fi

Nyhetsbild

Intressantare val väntar i Närpes

Ledare torsdag 20 september Nu finns ingredienser till att få fler att rösta i församlingsvalet i Närpes.

Nyhetsbild

Svårt greppa både detaljer och helheten

Ledare tisdag 18 september. Det är hög tid att låta Kasköborna veta mera om husproblemen och hur det påverkar verksamheten för anställda och invånare.

Se först på innehållet

Ledare torsdagen 15 september. Gymnasiets nya rektor har rätt i att fokus måste skiftas.

Nyhetsbild

Husproblemen tornar upp sig i Kaskö – biblioteket näst i tur att evakueras?

Det tycks inte vara någon ände på eländet med kommunala hus med dålig inomhusluft i Kaskö. Nu oroar man sig även över inomhusluften i biblioteket - och i stadshusets källare finns hussvamp.

Nyhetsbild

Svenskt börsbolag ny ägare till Nordautomation

Kristinestad

UPPDATERAD. Det svenska börsbolaget Addtech har köpt 80 procent av aktierna i Nordautomation Oy i Kristinestad. Säljare är Pauli Ojala som kvarstår som vd och minoritetsägare med 20 procent av aktiestocken i företaget som han byggt upp. Nordautomation har fått ett gott hem, säger han om den nya ägaren.

Efter val följer kval

Ledare tisdag 11 september. Vi har knappast samma rysare att vänta oss i det finländska valet.

Nyhetsbild

Strängare straff krävs

Ledare lördag 8 september Vi ska inte tycka mera synd om brottslingarna än om offren.

Nyhetsbild

Nu ljuder Sommarnatt i höstkvällen – Snowstorm gillar att spela i Sydösterbotten

Året var 1981 och det var knökfullt i Korsnäsgården. Bandet tvekade lite: Kan de sjunga på svenska i Finland? Jovisst, Snowstorm tog Korsnäs med storm. Sedan dess har det blivit otaliga besök i Österbotten. På lördag är det dags igen, då "snögubbarna" tar med sig Sommarnatt till Fagerö.

Nyhetsbild

Dömdes till villkorligt för två fall av misshandel

En 45-årig Kristinestadsbo har dömts till tre månaders villkorligt fängelse för två fall av misshandel. Båda misshandelsfallen inträffade i Kristinestad i fjol.

Nyhetsbild

Upp till kamp för riksåttan

Ledare torsdag 30 augusti. Hela riksväg 8 förtjänar att finnas med i stomväg­nätet.

2019 blir valens år

Ledare torsdag 23 augusti. Det börjar röra på sig inför riksdagsvalet om åtta månader.

Nyhetsbild

Ett par gifter sig på "drop in-vigsel" i Kaskö

Hon får förrätta en vigsel på lördag, tf kyrkoherde Pirjo Lyytinen i Kaskö. Ett par hörsammade inbjudan till "drop in-vigsel" i Kaskö kyrka 18.8.2018.

Nyhetsbild

Björklund kandiderar inte i riksdagsvalet

Närpes På fredagen kom ett inte helt oväntat besked: Mikaela Björklund i Närpes meddelar att hon inte kandiderar i riksdagsvalet 2019.

Nyhetsbild

Närpes Brödfabrik avslutar verksamheten i januari

Närpes Det anrika bageriet Närpes Brödfabrik upphör med sin verksamhet i januari. De 18 anställda har informerats om den förestående nedläggningen.

Nyhetsbild

Miljöcentralen: Skarvar fördrevs utan lov från holmar i Närpes

Uppdaterad. Närpes. I fjol var Storgrynnan i Pjelaxfjärden, Närpes, värd för Finlands näst största skarvkoloni. I år har inga skarvar häckat i Närpes. Men det gjordes försök, för enligt Finlands miljöcentral har man utan lov fördrivit två skarvkolonier med sammanlagt åtminstone 1.200 bon från holmar utanför Närpes.

Nyhetsbild

Markbrand i Böle – Förbipasserande kände röklukt och slog larm

En markbrand som bröt ut i Böle, Närpes, på fredag eftermiddag kunde snabbt begränsas. Troligen hade branden fått sin början från ett blixtnedslag i söndags. Branden kunde begränsas till omkring ett halvt hektar.

Nyhetsbild

Polisen misstänker att bränderna var anlagda

Kristinestad Två bränder inom en vecka i samma område i Norrstan i Kristinestad. Polisen misstänker att bränderna var anlagda och efterlyser tips från allmänheten.

Misstänkta för grov misshandel släpptes

Kristinestad De två män som är varit anhållna misstänkta för grov misshandel efter knivhuggningen i Dagsmark på måndagen släpptes på fri fot på onsdagseftermiddagen. Offret har fått lämna sjukhuset.

Två män anhållna efter knivhuggningen i Dagsmark

Kristinestad UPPDATERAD. Polisen har nu anhållit två män misstänkta för inblandning i knivhuggningen i Dagsmark, Kristinestad på måndagen. Offret har hörts av polis och väntas snart få lämna sjukhuset.

Nyhetsbild

Misstänkt grov misshandel i Dagsmark

KRISTINESTAD En knivhuggning inträffade i Dagsmark i Kristinestad på måndagsmorgonen. En man i 40-årsåldern greps på platsen misstänkt för grov misshandel. När polisen anlände till platsen var offret vid medvetande. Han fördes för vård till sjukhus och enligt uppgifter nu är han inte allvarligt skadad.

Hittade du inte artikeln du sökte? Du kan också söka efter skribent i vårt arkiv. Till arkivet