Senaste nytt

Här listas alla artiklar som publicerats det valda datumet. Bläddra bland de senaste datumen eller välj ett datum i kalendern för att se vilka artiklar som publicerades då.

En dag bakåt

4.12.2021

En dag framåt
Nyhetsbild

Kraft blev fullständigt utskåpat i Lappo: "Vi hade svårt att hitta balansen"

ISHOCKEY Ett vingklippt Kraft fick en rejäl skopa stryk när det var dags för bortamatch mot serieledarna.

Nyhetsbild

Sjöstadens julhem lockade i Kristinestad – "Imponerade besökare utifrån ser allt med andra ögon"

Stora och små besökare kom från både när och fjärran till Sjöstadens julhem i Kristinestad. Det fanns mycket intressant att studera och köldgraderna avskräckte inte. Med god tur kunde man också möta en tomte eller damer, klädda i tidig 1800-talsstil.

Nyhetsbild

Isak gav upp spelarkarriären och får nu döma i ligan: ”Fördelen är att jag vet hur det fungerar ute på isen”

I södra Österbotten finns det just nu tillräckligt med hockeydomare. De lokala lagen kan tacka unga domare, såsom Isak Gull, för det. Nu får sjuttonåringen debutera i ligan.

Nyhetsbild

KOLUMN: De enormt viktiga landsbygdsgymnasierna

Riksdagen. Gymnasierna har en central roll för den allmänbildande utbildningen i vårt land. Landsbygdsgymnasierna, som inledde in verksamhet på 1970-talet, är och har varit betydelsefulla för hela regioners livs- och dragningskraft, skriver riksdagsledamot Mikko Ollikainen (SFP).

Nyhetsbild

Vill förmå jägare att på nytt rapportera vargförekomster – "Det finns ett stort misstroende mot myndigheterna då inget händer "

För några år sedan duggade rapporterna om vargförekomster tätt, men inte längre. Nu vill Närpesnejdens jaktvårdsförening få jägare och andra att på nytt börja meddela sina observationer för att om möjligt påskynda stamvårdande licensjakt.

Nyhetsbild

Närpes stad stöder stamvårdande vargjakt – "Senast revs får 600 meter från byns skola"

Skador på boskap och nära bosättning, försvårad jakt, minskad acceptans. Det är några av skälen till att Närpes stad vill ha stamvårdande jakt på varg.

Nyhetsbild

Polisen varnar för svaga isar – gör så här om du går genom isen

Polisen varnar för svaga isar.