Senaste nytt

Här listas alla artiklar som publicerats det valda datumet. Bläddra bland de senaste datumen eller välj ett datum i kalendern för att se vilka artiklar som publicerades då.

En dag bakåt

26.9.2021

En dag framåt
Nyhetsbild

Fick Finlands mest prestigefyllda företagarpris – "Har uppnått två mål som många bara kan drömma om"

Korsnäsföretaget Dermoshop har tilldelats det mest prestigefyllda utmärkelsen i företagarkretsar i Finland – det nationella företagarpriset. Dermoshop har lyckats uppnå två mål som många företagare bara kan drömma om, sägs i prismotiveringen.

Nyhetsbild

Kraft körde över JBK i Närpes – ”Sett till chanserna var vi överlägsna”

Det var stundtals pojkar mot män på Mosedal då Kraft fick revansch mot JBK. Nu är Närpeslaget mycket nära förnyat seriekontrakt.

Nyhetsbild

Klartecken för att riva nya delen av Lappfjärds församlingshem – mycket öppet med gamla delen

Snart rivs den nya delen av Lappfjärds församlingshem. Rivningslov har beviljats och nästa steg blir att begära in offerter. Avsikten är att arbetet ska vara klart före våren.

Nyhetsbild

För 50 år sedan: Sven Nymans två mål gav Kraft segern – och Lappfjärdslokalen renoverad för 200 000 mark

Ur Historiska arkivet vecka 38/1971. Sven Nymans fullträffar ledde Kraft till seger, jubilerande Lappfjärds uf renoverade ungdomshemmets "stolthet" och bristen på arbetskraft i Närpes fick Algots att öppna sidofabrik i Kurikka. Bland annat detta kunde man läsa om i Närpes Tidning och i Syd-Österbotten 21–25.9.1971.

Nyhetsbild

Pampasquiz 69: "Tjyss me åp uöra" sa man i Sydösterbotten, men i vilken sinnesstämning?

I veckans Pampasfrågor finns både en jurist från Pörtom och en känd sagobjörk. Kan du svaren?