Senaste nytt

Här listas alla artiklar som publicerats det valda datumet. Bläddra bland de senaste datumen eller välj ett datum i kalendern för att se vilka artiklar som publicerades då.

En dag bakåt

15.9.2021

En dag framåt
Nyhetsbild

Central tomt fick ny ägare – flervåningshus kan byggas där, men oklart när

En bostadstomt i centrala Näsby har bytt ägare. Det finns planer på att bygga ett flervåningshus med fjorton, femton lägenheter där, men bland annat prisstegringen på byggvaror gör att köparen ännu avvaktar med planerna.

Nyhetsbild

Fyra våningar med bostäder kan bli av nästa vår – omfattar 28 lokaler

Ännu är för få lägenheter reserverade. Men när Kasköföretaget har 60 procent av lokalerna reserverade sparkas byggandet av ett flervåningshus på Andersrovägen i Näsby i gång.

Nyhetsbild

Sporting kan få båda lagen i samma serie – "De får spela för fullt, så ser vi hur det går"

Representationslaget och andralaget i samma serie, division 4. Det kan snart vara en realitet för Sporting Kristina, om det blir dels degradering, dels avancemang. Ordförande Jari Rantala kommenterar situationen.

Nyhetsbild

Efter 50 år som företagare i hamnen – nu planeras hans tomt för bostäder

Snart ska Jan Hannus bort när bosättarna ska in. Han önskar att hans lilla "plätt" undantas planeringen av inre hamnen. Vem ska bo på alla tomter, frågar han sig.

Nyhetsbild

Förslag för inre hamnen: Strandpromenad, färre höghus och klaffbro över Stadsfjärden

Öppen strandpromenad över hela inre hamnen, lyder ett krav. En klaffbro till Varvsbacken, föreslår Sydbottens natur och miljö. Och statliga NTM-centralen vill flytta flervåningshus längre bort från stranden. Där några åsikter om planutkastet.

Nyhetsbild

Däckverkstad i Lålby bytte ägare – "Trevligt att det finns unga som tar över"

Efter 29 år på däckverkstaden Mobiroll i Lålby tackar Eddy Häggblom för sig – och säljer företaget till en annan Lappfjärdsbo.

Nyhetsbild

Nya coronafall i både Närpes och Kristinestad – "Vi har en smittkedja på gång"

Nya coronafall inrapporteras i Närpes och i Kristinestad. Efter ett par veckor utan nya fall har Närpes nu en smittkedja som lett till drygt tio personer i karantän.

Nyhetsbild

Jovisst ska det bli höstmarknad i stan – "Vi har blivit duktiga på att ta hänsyn"

Begränsningarna har lättat lagom till Mikaelimarknaden i Kristinestad, men det går ändå bra att vara förnuftig, påminner Angelique Irjala på näringslivscentralen.

Nyhetsbild

Politiker i Kaskö: "Ingen enkel lösning på ekonomiproblem"

Det finns ingen enkel lösning på Kaskös ekonomiska problem. Arbete krävs för problemen kan inte lösas genom att knäppa med fingrarna, säger politikern Juhani Holm (SDP).

Solgärdet har fått ny teamledare

Till Solgärdet i Övermark har en ny teamledare valts.

Nyhetsbild

Nu är det klart vem som blir ny informatör för Luckan

UPPDATERAD. Totalt 21 personer sökte jobbet. Nu är det klart vem som efterträder Robert Westergård som informatör för Luckan i Sydösterbotten.

Nyhetsbild

Närmare trettio kom på drop in-vaccinering – "Några hundra personer till borde ta första dosen i Närpes"

Då drop in-vaccinering ordnades i Närpes på måndagen tog 27 personer tillfället i akt att få sin första dos mot covid-19. Det är inte uteslutet att fler liknande tillfällen ordnas. För vaccinationstäckningen borde höjas, säger vårddirektören.

Nyhetsbild

Fler klasser med förberedande undervisning behövs – Pörtom får en liten grupp

Det droppar hela tiden in elever med utländsk bakgrund i Närpes. I höst startar en liten klass med förberedande undervisning i Pörtom skola och även i centrumområdet behövs en klass till. Där är problemet att ingen skola har lediga rum.

Nyhetsbild

Byarna miste vallokaler – då görs ett försök med förhandsröstning

Valet i januari 2022blir det första då man i Korsbäck, Perus och Ömossa inte kan rösta på den egentliga valdagen. Därför testas nu ambulerande förhandsröstning i välfärdsområdesvalet. Men valfunktionärerna gör bara ett kort besök.