Senaste nytt

Här listas alla artiklar som publicerats det valda datumet. Bläddra bland de senaste datumen eller välj ett datum i kalendern för att se vilka artiklar som publicerades då.

En dag bakåt

4.3.2021

En dag framåt
Nyhetsbild

Nu klart: Efter sportlovet väntar distansundervisning för högstadieeleverna

Regionförvaltningsverket bekräftar att ett beslut är taget: På måndag stänger högstadierna i Vasa sjukvårdsdistrikt. När sportlovet är över väntar alltså distansundervisning i tre veckors tid.

Nyhetsbild

I Korsnäs har 90 procent av 80-plussarna vaccinerats – i Kristinestad 75 procent

En klar majoritet av 80-plussarna i Sydösterbotten har nu fått den första vaccindosen mot corona. Högst är andelen i Korsnäs, där nio av tio vaccinerats, lägst i Kristinestad där var fjärde 80-plussare är ovaccinerad.

Nyhetsbild

Priima-festivalen bjuder på hel hop österbottniska artister – i år ska folkfesten bli av

I fjol fick de lov att ställa in hela jippot, men så ska det inte gå i år. Arrangörerna lovar att den nya festivalen Priima ska bli av i sommar. Folk i alla åldrar kan vänta sig en riktig fest kring våra dialekter på Fagerö i augusti, men den situation som just då råder avgör slutligen formatet på festivalen.

Janne Smeds: Det blev inga medaljer på hemmaplan

Sportkolumnen. Det blev ingen höjdpunkt på säsongen för de lokala skidåkarna. Och inomhusidrottarna får packa ihop för säsongen.

Nyhetsbild

Innebandyspelarna redo packa ihop – "Det här har varit den mest märkliga säsongen någonsin"

Innebandysäsongen hann aldrig starta ordentligt och det ser inte ut som att den fortsätter heller. Det här kan lämna djupa spår, säger Saragozas tränare.

Åtta på SFP-listan i Kaskö nu

Åtta personer har bekräftat att de ställer upp för SFP i Kaskö i valet. Nu är hälften av kandidaterna kvinnor och hälften män.

Nyhetsbild

Töyry-tavla av Ulrika Eleonora-kyrkan åter i Kristinestad

En oljemålning av Ulrika Eleonora-kyrkan har donerats till den kyrkliga samfälligheten i Kristinestad. Konstnären utförde sin livsgärning som lärare i staden.

LEDARE: Öppenhet ger utdelning

Några dagar kvar att fylla listorna inför ett val där röstdrottningarna saknas.

Närpes fick vikarie för bioanalytiker

En sjukskötare har valts till ett vikariat som bioanalytiker i Närpes.