Senaste nytt

Här listas alla artiklar som publicerats det valda datumet. Bläddra bland de senaste datumen eller välj ett datum i kalendern för att se vilka artiklar som publicerades då.

En dag bakåt

30.11.2020

En dag framåt
Nyhetsbild

Pandemin slår hårt även mot föreningslivet –"Större förening, större problem"

I coronakrisens spår lämnas stora ekonomiska hål även hos föreningarna. I år gick föreningarnas verksamhet från 100 till nästan noll, men räkningarna fortsätter droppa in.

Nyhetsbild

Växthusägare ska få bättre koll på avfallshanteringen – "Allt i ett infopaket"

Växthusnäringen producerar mycket avfall, och det mesta kan återanvändas. Nu ska växthusföretagarna få tydliga instruktioner för hur de ska ta hand om sitt avfall.

Nyhetsbild

Öppnar honungskiosk i Lappfjärd – i sommar väntar temadagar kring biodling

När han inte kommer ut till kunderna får kunderna komma till honom. Pandemin stängde marknaderna – nu öppnar Petteri Helander honungskiosk i Lappfjärd.

Nyhetsbild

Närpes 4H samlade mest gödselsäckar i Svenskfinland

I år samlade Närpes 4H in cirka 15 100 kilo gödselsäckar. Med det resultatet är föreningen i topp inom Finlands svenska 4H. Kristinestad kom på tredje plats i Svenskfinland.

Nyhetsbild

Sjukvårdsdistriktet går in i vårdsatsning i Kristinestad – gör aktieköp trots kritik

ÖSTERBOTTEN Kristina Hälso AB får ny delägare då Vasa sjukvårdsdistrikt köper 75 aktier för totalt nära 4000 euro. "Olyckligt", anser SDP:s Viktor Kock.

Nyhetsbild

Hockeyskolan kunde äntligen köra igång: ”Stenfoten i föreningen”

Uppskattningsvis sextio barn slöt upp då hockey- och skridskoskolan körde igång i Hallis. Kraft hockey är bra på gång med sina juniorer just nu och det syns ända upp i representationslaget.

Nyhetsbild

Närpes hvc får ny biträdande överläkare – Kristinestad tappar ännu en läkare

Närpes hälsovårdscentral har sökt en ny biträdande överläkare. Nu har innehavare valts.  Det betyder att hälsocentralen i Kristinestad förlorar ytterligare en av sina läkare inför privatiseringen vid årsskiftet.

Nyhetsbild

Corona – och minkar – präglar innebandysäsongen för Emilio

Hallå där … Emilio Lassfolk, Härkmeribon som numera bor i Danmark och är målvakt i innebandylaget Hot Shots som lirar i den högsta ligan. Den här säsongen har haft en speciell början med minkar i huvudrollen.

Korsnäslag gjorde 32 mål i en match

BFF Gazije är tillbaka på futsalkartan med besked. I säsongens första match gjorde laget 32 mål.

Nyhetsbild

Specialsjukvården blir dyrare än beräknat för Kristinestad

Underskottet ökar till drygt 224 700 euro i år efter de senaste budgetändringar som är aktuella i Kristinestad. Mera pengar behövs speciellt för specialsjukvården. På inkomstsidan ökar statsandelarna.

Coronaläget just nu – följ vår direktrapportering

Här hittar du det senaste om coronaviruset, i Österbotten, Finland och världen.

Nyhetsbild

Korsnäs kommungård kan flytta till andra sidan Strandvägen – snart avgörs det

KORSNÄS Bygga nytt eller flytta? De alternativen har man bollat med för kommungården i Korsnäs. Snart klarnar det vilket alternativ det blir.