Senaste nytt

Här listas alla artiklar som publicerats det valda datumet. Bläddra bland de senaste datumen eller välj ett datum i kalendern för att se vilka artiklar som publicerades då.

En dag bakåt

15.7.2020

En dag framåt
Nyhetsbild

Nya direktören får flytta in i nytt – "Bra med allt under samma tak"

Det blev en kort semester för Kita Westerlund i sommar. Hon är mitt uppe i flyttbestyr och på onsdagen var det också dags att tillträda det nya arbetet som grundtrygghetsdirektör i Kaskö. Även här väntar inom kort flyttning till den nybyggda servicecentralen.

Nyhetsbild

Rekordmånga sökte till Åbo Akademi i vår – fler än tidigare kom in på basis av betyg

Det här är första året som majoriteten antagits på basis av betygspoäng. Coronapandemin tvingade också fram nya lösningar i antagningsprocessen.

Nyhetsbild

Sofia från Kristinestad är en av tjugo lyckliga – får studera drömutbildningen psykologi

KRISTINESTAD Det var med spänd förväntan som Sofia Finnström från Kristinestad kollade resultaten från antagningen till Åbo Akademi. Hon blev så glad att hon skrek rakt ut. – Jag är helt i chock.

Nyhetsbild

Spelautomaterna blinkar igen – en betydande inkomstkälla för kiosken är tillbaka

Glada miner väcktes hos kunderna på R-kiosken i Närpes när en del av spelautomaterna togs i bruk igen på onsdag förmiddag. För Henrik Ståhlgård är spelandet ett trevligt nöje och ett effektivt tidsfördriv.

Nyhetsbild

Växthusnäringen ligger i framkant i användningen av förnybara energikällor – "Det har gått framåt på många plan"

Både packeriet Närpes grönsaker och växthusnäringen har under flera år satsat på miljön. Hela växthusbranschen har gjort framsteg, särskilt i energieffektivitet, säger vd Stefan Skullbacka. Men arbetet fortsätter.

Nyhetsbild

Tre fick körförbud på grund av fortkörning i Kristinestad

Tre bilförare i Kristinestad höll så så hög hastighet att de fick körförbud i helgen. Två av förarna påträffades samtidigt.

Nyhetsbild

Skyltningen i Öjskogsparken förnyas – "På initiativ från oss i hembygdsföreningen"

Skyltarna vid Öjskogsparkens parkering hade sett sina bästa dagar. Nu fick även de sig en förnyelse.

Nyhetsbild

Spelautomaterna rullar igen – nu under alltmer övervakade förhållanden

Spelautomaterna stängdes på grund av coronaviruset den 13 mars. Nu rullar de igen, men ett flertal åtgärder finns att vänta för att säkra att personer under 18 år inte spelar på automaterna.

Nyhetsbild

Anställda slutade då lönen försenades – vann tvist mot arbetsgivaren

Löneutbetalningen släpade efter. Fyra anställda fick nog. De hävde arbetsavtalet, slutade utan uppsägningstid och inledde en rättslig process mot arbetsgivaren, ett växthusföretag i Närpes, som nu ska betala dem ersättningar på sammanlagt 40 000 euro.

Nyhetsbild

Sommarutställningen blev av men Spectra firar sina 50 år i efterskott

Samspelet mellan olika tekniker och motiv är väl avvägt på Spectras sommarutställning. Besökare har mycket att vila blickarna på i galleriet.