Senaste nytt

Här listas alla artiklar som publicerats det valda datumet. Bläddra bland de senaste datumen eller välj ett datum i kalendern för att se vilka artiklar som publicerades då.

En dag bakåt

22.2.2020

En dag framåt

Stark seger för Malax IF i toppmatchen mot Kronan

Det var två topplag som möttes i division 2 herr i hockey på lördagen. Och det slutade med seger för bortalaget Malax IF, som besegrade Kronan med 9–8...

Straffar avgjorde när Sport föll mot JYP hemma

Sport tog emot JYP hemma i en riktigt jämn match i Finland FM-Ligan herr i ishockey. Ordinarie matchtid slutade oavgjord, förlängningen lika så, och f...

Muik II slog Kronan II på hemmaplan

Muik II vann mötet i division 3 herr i hockey på hemmaplan mot Kronan II, med 5–2 (3–0, 1–2, 1–0). Segern var Muik II:s fjärde på de senaste fem match...

Seger för Kraft på hemmaplan mot APV

Kraft vann mötet med APV hemma med 7–5 (2–2, 3–0, 2–3) på lördagen i division 2 herr i hockey. Mathias Granborg gjorde tre mål, övriga mål för hemmala...

Nyhetsbild

En bra avslutning inför en trogen publik: ”Någonting har vi gjort rätt”

Kraft fick avsluta säsongen på bästa sätt då man besegrade APV på hemmais inför en trogen publik. Tränaren Anders Snickars var belåten efter matchen.

Nyhetsbild

Kraft vidare i cupen: ”Lite som vi tänkt oss”

Kevin Peth spelade hela matchen då Kraft enkelt besegrade Sääripotku i den andra omgången i regioncupen.

Nyhetsbild

Nu är tränaren tillbaka: "Jag älskar att hålla på med det här"

Han har varit fotbollstränare under hela året. Nu är Matt Poland tillbaka i Kristinestad i en ny roll som både tränare och träningschef.

Målfest när KoMu HT krossade He-Ki i Vaasa

KoMu HT hade inga problem med He-Ki i division 2 herr i hockey, och vann hemma med utklassningssiffrorna 8–2 (0–1, 7–1, 1–0). Lauri Mattila gjorde två...

Nyhetsbild

Korsnäs avlönar själv en ledare för att utveckla kommunen

Korsnäs vill locka nya företagare och marknadsföra kommunen. Nu avlönar kommunen själv den projektanställda som ska rekryteras för jobbet.

Nyhetsbild

KOLUMN: Skillnaden mellan kommunerna kommer att öka

Riksdagen. På sikt kan den låga nativiteten äventyra vår välfärd. Därför är det viktigt att vi funderar på smarta lösningar för våra landsbygdssamhällen och småstäder, skriver riksdagsledamot Mikko Ollikainen (SFP) med anledning av befolkningsminskning och åldersstruktur.

Nyhetsbild

Pjelax skola lär ut svenska på nytt sätt – nu ska alla elever bli språkstarka

I språkklassen i Pjelax skola är vietnamesiska respektive bosniska elevernas modersmål. De fem eleverna håller på att lära sig svenska. Hela skolan är involverad i arbetet; alla ska bli språkstarka.

Nyhetsbild

Språkklassen får fler elever: "Vi har väntat på dem hela hösten"

Före julen gällde nästan privatundervisning i språkklassen i Pjelax skola. Nu har fler elever kommit och efter sportlovet väntas ytterligare ett par elever.

Nyhetsbild

Stort behov av frivilliga vänner i Österbotten – Rex och Jonas blev vänner för fyra år sedan

Många med funktionshinder känner sig ofta ensamma. Samarbetsförbundet kring funktionshinder (SAMS) motverkar ensamhet i Österbotten med sin väntjänst.

Nyhetsbild

LEDARE: Flex och innovation viktiga inom äldrevård

När en stor del av oss blir äldre står vården inför nya stora utmaningar. Många har hittills blundat för dem.

Nyhetsbild

Kristinestad behöver åtminstone tio boendeplatser till: "Det fungerar inte utan privata"

Bristen på serviceboendeplatser i Kristinestad får återverkningar på hela den så kallade vårdtrappan. Det behövs åtminstone tio platser till. Nu är inte alla klienter alltid på rätt plats.