Senaste nytt

Här listas alla artiklar som publicerats det valda datumet. Bläddra bland de senaste datumen eller välj ett datum i kalendern för att se vilka artiklar som publicerades då.

En dag bakåt

15.1.2020

En dag framåt

Straffar avgjorde när Muik förlorade mot S-Kiekko

Muik mötte S-Kiekko hemma i en match som båda lagen kunde ha vunnit. Vid ordinarie matchslut var det oavgjort, och inte heller i förlängningen kunde n...

Nyhetsbild

Forskare: Rädda vuxna hindrar de ungas digitala utveckling

Res er upp eller kolla mobilen om ni håller på att somna, är uppmaningen docent Elza Dunkels ger åhörarna. Hon ska ändå prata i en och en halv timme. Ämnet är ungdomar och nätanvändning, och hennes råd till föräldrarna är: "Ta det lugnt, det ordnar sig".

Sport förlorade med uddamålet hemma mot TPS

En jämn match slutade till slut med förlust för Sport, som föll på hemmaplan i Finland FM-Ligan herr i ishockey mot TPS på onsdagen. 4–5 (2–1, 2–1, 0–...

Nyhetsbild

Återvinning av avfall ska ge nya jobb i Kaskö – Köper 4,5 hektar industritomter

Hallar för sortering och återvinning av avfall planeras i Kaskö. Bakom projektet står företaget Revisol. Verksamheten ger också nya arbetstillfällen i Kaskö.

Nyhetsbild

VM nästa för syskonen Kuuttinen – "Nu gäller det att försöka toppa formen"

Både Heidi och Patrik Kuuttinen får åka till junior-VM i Lenzerheide. Det har varit i bakhuvudet hela tiden, säger Patrik Kuuttinen.

Nyhetsbild

HSS Medias enkät om ensamhet väcker stort intresse

Ett dygn efter lanseringen har över 400 personer svarat på enkäten. Här presenteras ett resultat från undersökningen hittills.

Två förtroendevalda lämnar uppdrag i Kristinestad

Två förtroendevalda i Kristinestad anhåller om befrielse från sina uppdrag. Ny medlem i välfärdsnämnden och i finskspråkiga utbildningsnämnden ska därför utses.

Nyhetsbild

Snön lyser med sin frånvaro – nu väntar Theo och Signe på lite kyligare dagar

På onsdag eftermiddag uppgick temperaturen till fem plusgrader i Näsby och ingen snö fanns i sikte. Theo och Signe Malm är två – av säkert många – som nu väntar på lite kyligare dagar, och mest av allt på snön. Se bilder från en snöfattig vinterdag här.

Nyhetsbild

Titlar och arbetsuppgifter ändras för ledande tjänstemän i Kristinestad

Ekonomidirektören och personaldirektören i Kristinestad får nya uppgifter och nya titlar och kanslichefens arbetsuppgifter ändras när staden bygger om i organisationen.

Nyhetsbild

Jobbar målmedvetet för ny butik – en plats där byborna kan mötas

Målet är klart: På försommaren ska Härkmeri åter ha bybutik och en mötesplats. Tecknandet av andelar översteg drivkrafternas vildaste fantasier.

Nyhetsbild

Titta jag flyger – och ett 70-tal andra verk ställs ut i Närpes

Titta, jag flyger heter en av de första tavlorna som möter besökaren i konsthallen, där Närpes konstklubb nu har sin vinterutställning med temat "Lycka".

Uppfödning av fiskyngel på land utreds i Kaskö

Möjligheterna att i Kaskö föda upp fiskyngel på land med ny teknik ska utredas. Det kostar 30 000 euro och arbetet görs av Gaia Consulting.

Nyhetsbild

Halonen stod för några missar: ”Det här räcker inte för VM”

Linnea Halonen var besviken efter finska cupen i Vanda. Hon stod för några taktiska missar i granskningstävlingen inför junior-VM.

Tre nya medlemmar i Kaskös ungdomsfullmäktige

Ungdomsfullmäktige i Kaskö har i år sju medlemmar. Det är två fler än under 2019. Tre medlemmar är nya.

Nyhetsbild

Kaskö går med i utredning om persontrafik på spår

Kaskö är med i utredningen om persontrafik igen kan inledas längs järnvägen i Sydösterbotten. Rapporten ska bli färdig i mars och görs av företaget Proxion.

Landsårsbästa direkt av KU:s talang

Kristiinan urheilijats kulstötartalang Linus Nurminen, som en längre tid hört till de bästa i landet i sin åldersklass, inledde friidrottssäsongen 2020 på ett lovande sätt.

Nyhetsbild

Nu ska badvattnet vid Sandbanken förbättras – men muddringen sker först i höst

Snart ska äntligen badgästerna vid campingplatsen i Kristinestad få blöta ner sig i vatten av bättre kvalitet efter att området mellan Högholmsbron och Hemgrund muddras. Tillståndet kom på fredagen men projektet inleds först i september.