Senaste nytt

Här listas alla artiklar som publicerats det valda datumet. Bläddra bland de senaste datumen eller välj ett datum i kalendern för att se vilka artiklar som publicerades då.

En dag bakåt

11.10.2018

En dag framåt
Nyhetsbild

Uppdaterad: Den försvunna 84-åringen är hittad

NÄRPES En man på 84 år försvann i Närpes klockan 08 på torsdagen. Polisen bad allmänheten om observationer, och nu är mannen hittad.

Närpes byter till sig områden

NÄRPES Närpes stad byter till sig områden som är intressanta med tanke på utveckling och planering. Fastigheterna finns vid Högback industriområde i Finby, delvis inom detaljplanerat område.

Nyhetsbild

Rustar upp både gammal affär och fiskrökeri i Kaskö

Först hittade Marja Mikkola och Seppo Eriksson ett gammalt affärshus i Kaskö. Inom kort köpte de också ett gammalt fiskrökeri. Att båda måste renoveras avskräckte inte. De trivs i Kaskö och är glada för den uppmuntran de får av Kasköborna.

NTM får arrendera mark för parkeringsplatser

Närpes Trä och Metall, NTM, får arrendera mark för parkeringsplatser för fabrikens behov i Gottböle.

Nyhetsbild

Svenska ståuppkomiker gör julturné i Österbotten

Ett gäng etablerade svenska komiker uppträder i Solf, Jakobstad och i Dagsmark i december. Österbotten kryllar av väldigt fina och välutrustade uf-lokaler som är perfekta för ståuppkomik, säger Daniel Lindholm som arrangerar julturnén.

Nyhetsbild

Inne att vara ute för pigga Kristinestadspensionärer

Motion och utevistelse är inte främmande för pigga Kristinestadspensionärer – och utbudet på lämpliga aktiviteter är digert, men gärna skulle stan få anlägga en ordentlig boulebana. Ett 50-tal pensionärer besökte nationella utedagen på torsdagsförmiddagen.

Nyhetsbild

Närpes sänker inte dagvårdsavgifterna

NÄRPES Närpes är inte redo att sänka avgifterna för småbarnspedagogiken. Avgifterna är de enda intäkterna för barnomsorgen och en sänkning är därför inte möjlig om staden ska kunna upprätthålla den nuvarande nivån på småbarnspedagogiken, slog stadsstyrelsen fast i sitt svar till en fullmäktigemotion.

Nyhetsbild

92-åriga Valter hade inga problem att hålla balansen

Närpes Valter Stenfors står stadigt på balansplattan. På torsdagen fick han och andra äldre utmana balansen, bekanta sig med chiapudding eller gnugga geniknölarna på Närpes torg.

Nyhetsbild

Kantorn gjorde egen musik till mässa – premiär på söndag

Egna varianter av högmässor är inte alldeles vanliga. Kantorn Gerd Lindén och hennes dotter Jessica Bergström-Solborg beslöt att göra en.