Senaste nytt

Här listas alla artiklar som publicerats det valda datumet. Bläddra bland de senaste datumen eller välj ett datum i kalendern för att se vilka artiklar som publicerades då.

En dag bakåt

10.8.2018

En dag framåt
Nyhetsbild

Bottennapp av Sporting Kristina

Sporting Kristina kunde bra ha tagit en poäng mot VPV. Men spelmässigt var fredagens insats ett rejält bottennapp.

Förlust för Sporting på hemmaplan mot VPV

Sporting förlorade mötet med VPV hemma med 2–4 (2–2) i division 3 Vasa-/MÖ-distriktet i fotboll på fredagen. Tuomas Rintanen gjorde två mål, övriga må...

Nyhetsbild

Skarvarna byggde bo högst uppe på fyren – unikt i Finland

För första gången har skarv byggt bo i konstruktion tillverkad av människan – i Kristinestads fyr, fem sjömil sydväst om Björnön.

Rustat för elever – men inte lika för alla

Ledare lördag 11 augusti. Finska elever bör ges samma förutsättningar som sina svenskspråkiga kamrater.

"Får inte vara över 30 grader"

Den heta sommaren ledde bland annat till utmattning och fler besök till akuten. Många serviceboenden i västra Finland klarade inte av att hålla temperaturen under 30 grader, trots att det är det lagstadgade kravet.

Nyhetsbild

Värmebölja plågar många - Nya boenden får komfortkyla

NÄRPES I Närpes har man inte någon särskild plan för hur man ska kyla ned stadens fastigheter vid ihållande värmeböljor som den i sommar. Men vartefter Närpes servicecenter renoveras och byggs till kommer modern ventilation med komfortkyla att installeras i fastigheterna. Men de gamla fastigheterna har varit sorgebarn under värmeböljan.

Nyhetsbild

Nytt publikrekord sattes på allsångsafton i parken

Det blev nytt publikrekord för zontaklubbens traditionella allsångsafton. Omkring 180 personer mötte i onsdags upp i Badhusparken i Kristinestad.

Nyhetsbild

Också Norrnäs och Pörtom behöver mera rum

Inte heller vid Västra Närpes skola är allt sig likt inför skolstarten. För ett par veckor sedan inleddes arbetena med utbyggnaden av skolan, som lider av utrymmesbrist.

Nyhetsbild

Barackskolan klar att ta emot elever

På måndag börjar skolorna i Närpes igen. För de barn som börjar i förskola och skola i Mosebacke skola blir det ingen vanlig skolstart. Delvis på grund av utrymmesbrist i skolhuset får de hålla till i så kallade modulhus.

Nyhetsbild

Avråder från bad i Lilla Sandjärv

Efter vattenprover som togs i måndags avråder man nu från bad i Lilla Sandjärv i Ömossa. För höga halter tarmbakterier är orsaken.

Nyhetsbild

Terveystalo öppnade i Kauhajoki – minskade i Kristinestad

Kristinestad Suomen terveystalo öppnade nyligen betjäningspunkt i Kauhajoki. 30 arbetstagare som tidigare jobbat i Kristinestad har nu sin arbetsplats där. Nu jobbar 120 personer vid enheten i Kristinestad - men de kan bli fler.

Nyhetsbild

83 nya studerande i gymnasierna

De tre gymnasierna i Sydösterbotten inleder skolåret med 83 nya elever - plus 11 kombistuderande, som är knutna till YA i Närpes.