Kultur

Recension

Mest läst senaste veckan

Kultur

Nyhetsbild

RECENSION: Tre körer hyllade 200-årig tradition – och ny dubbelkvartett presenterade sig

Tre av regionens manskörer med sina respektive dirigenter uppmärksammade på lördagen retroaktivt Finlands 200-åriga körsångartradition. Och en ny dubbelkvartett presenterade sig för publiken. 

Nyhetsbild

Siktar mot månen men landar i Molnå – och inte heller "Kaxit" tar sig hela vägen fram

Recension. När Bölerevyn förmedlar fjolårets aktualiteter sker det så kaxigt och kavat som möjligt. Kanske finns kaxigheten till för att sälja – eller för att skyla.

Nyhetsbild

Återvunnet är hälften vunnet i årets Pörtomrevy "Plastpås(c)en"

Recension. Det känns tryggt att Pörtomrevyn i och med årets upplaga fortsätter att återvinna allt det som den brukar innehålla – trots nytt decennium och hotande klimatförändringar.

Nyhetsbild

RECENSION: Gemensam julkonsert var en god idé – körerna belönades med stående ovationer

Initiativet att låta Norakören och Närpes manskör tillsammans ge en julkonsert var utan vidare en god idé, skriver Sydins recensent.

Nyhetsbild

Recension: Goda solister vid adventskonsert i Lappfjärd

Den som ville uppleva en konsert med traditionell julmusik kunde med fördel söka sig till Lappfjärds kyrka, där Lappfjärds damkör och Lappfjärds manskör arrangerade sin traditionella adventskonsert.

Nyhetsbild

Modernt grepp på Wasa teaters historik

Den är lätt att ta till sig, Wasa teaters hundraårshistorik. Proffsiga bilder, snygg layout och välskrivna texter – allt i ett snyggt paket.

Nyhetsbild

Humoristiskt om våra begränsningar

Kan någon som är 25 år skriva en bok om livet? Svar: ja. Om man besitter så mycket livsvisdom som Alaric Mård gör så kan man det.

Nyhetsbild

RECENSION: Studentkörer bjöd på konsert med fräscha röster i Kristinestads kyrka

RECENSION Det är sällan man upplever en så stor och välsjungande blandad kör, skriver Sydins recensent.

Nyhetsbild

Wasa Teater visar att det visst går att damma av en gammal musikalklassiker

En ensam violinist på scenen inleder och avslutar Wasa Teaters uppsättning av Spelman på taket, och anger en drömsk och vemodig stämning, en stämning som finns underliggande genom hela föreställningen som är visuellt vacker och tilltalande för ögat, örat och själen.

Nyhetsbild

Mångdimensionell thriller om vårt liv på nätet

RecensionStrumpdockor är vi allihopa är en psykologisk thriller om vårt bekräftelsebehov och vårt flockbeteende på webben.

Nyhetsbild

Allt klaffar när Närpes Teater bjuder in åskådaren på känsloladdad retroresa

RECENSION. När skådespelarna från Närpes Teater ställer sig på scen för nypremiär av teaterpjäsen "Lemmy badade aldrig i Närpes å" gör de det med besked. Alla komponenter strålar samman och slutresultatet är en gripande historia med ett starkt persongalleri.

Nyhetsbild

Ungt revygäng i Lappfjärd bjöd på en helkväll i tv-soffan

Det var ett ungt revygäng som ställde sig på scenen i Lappfjärd då revyn "Lokal-in-tv" hade premiär på lördag kväll. Den ungdomliga entusiasmen gav föreställningen både energi och volym.

Nyhetsbild

Pörtomrevyn både roande och tankeväckande

SE BILDSPEL Årets Pörtomrevyn är en gemytlig tillställning som både roar och manar till eftertanke. Många lokala företeelser tolkas på revyscenen, men också händelser i landskapet, nationen och till och med i USA och Nordkorea lyfts fram.