Kultur

Recension

Mest läst senaste veckan

Kultur

Nyhetsbild

Humoristiskt om våra begränsningar

Kan någon som är 25 år skriva en bok om livet? Svar: ja. Om man besitter så mycket livsvisdom som Alaric Mård gör så kan man det.

Nyhetsbild

RECENSION: Studentkörer bjöd på konsert med fräscha röster i Kristinestads kyrka

RECENSION Det är sällan man upplever en så stor och välsjungande blandad kör, skriver Sydins recensent.

Nyhetsbild

Wasa Teater visar att det visst går att damma av en gammal musikalklassiker

En ensam violinist på scenen inleder och avslutar Wasa Teaters uppsättning av Spelman på taket, och anger en drömsk och vemodig stämning, en stämning som finns underliggande genom hela föreställningen som är visuellt vacker och tilltalande för ögat, örat och själen.

Nyhetsbild

Mångdimensionell thriller om vårt liv på nätet

RecensionStrumpdockor är vi allihopa är en psykologisk thriller om vårt bekräftelsebehov och vårt flockbeteende på webben.

Nyhetsbild

Allt klaffar när Närpes Teater bjuder in åskådaren på känsloladdad retroresa

RECENSION. När skådespelarna från Närpes Teater ställer sig på scen för nypremiär av teaterpjäsen "Lemmy badade aldrig i Närpes å" gör de det med besked. Alla komponenter strålar samman och slutresultatet är en gripande historia med ett starkt persongalleri.

Nyhetsbild

Ungt revygäng i Lappfjärd bjöd på en helkväll i tv-soffan

Det var ett ungt revygäng som ställde sig på scenen i Lappfjärd då revyn "Lokal-in-tv" hade premiär på lördag kväll. Den ungdomliga entusiasmen gav föreställningen både energi och volym.

Nyhetsbild

Pörtomrevyn både roande och tankeväckande

SE BILDSPEL Årets Pörtomrevyn är en gemytlig tillställning som både roar och manar till eftertanke. Många lokala företeelser tolkas på revyscenen, men också händelser i landskapet, nationen och till och med i USA och Nordkorea lyfts fram.