|

Fotbollspodden 34: Alexei Eremenko

Alexei Eremenko och Sören Bäc Zoom
Foto: Björn Bredbacka

Alexei Eremenko och Sören Bäc

Det har gått ett halvår sedan fotbollspodden tog pulsen på Alexei Eremenko efter fjolårets fiasko. Nu ska berättar Jarotränaren hur han ska leda sina trupper tillbaka till ligan.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Alexei Eremenko är nöjd både med den trupp som har byggts upp. Åldersstrukturen på många av de utländska spelarna ligger mellan 1988–1991, det vill säga de har redan samlat på sig erfarenhet utan att heller vara för gamla. – Det är ett medvetet val. Vi har redan många egna spelare som är unga och bra, säger Jarotränaren. I fjol hade Jaro framför allt problem med målskyttet med i medeltal bara 0,8 mål per seriematch. Nu ser det bättre ut på den fronten när Jaro till och med har två tunga centertyper i Alvarado Morin och Alibek Aliev. Båda ska nu vara i skick efter att Morin har haft vissa muskelskador, medan Aliev har trappat upp träningen efter att under den första tiden i Jakobstad ha begränsats till ett pass per dag. På frågan Morin eller Aliev svarar Eremenko: – Jag kan också spela med båda två samtidigt. Jarotränaren vill ha vissa överraskningsmoment i bakfickan inför division 1-säsongen.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

David har finländskt rekord i långskott – hans andra i teknik

David Bogesic har nu det finländska rekordet i långskott.
Foto: Arkiv/Janne Smeds

David Bogesic har nu det finländska rekordet i långskott.

David Bogesic från Närpes har ett präktigt skott. Nu har bollförbundet märkt att hans långskott betyder nytt finländskt rekord.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan