|

Fotbollspodden 34: Alexei Eremenko

NyhetsbildZoom
Alexei Eremenko och Sören Bäc Foto: Björn Bredbacka
Det har gått ett halvår sedan fotbollspodden tog pulsen på Alexei Eremenko efter fjolårets fiasko. Nu ska berättar Jarotränaren hur han ska leda sina trupper tillbaka till ligan.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Alexei Eremenko är nöjd både med den trupp som har byggts upp. Åldersstrukturen på många av de utländska spelarna ligger mellan 1988–1991, det vill säga de har redan samlat på sig erfarenhet utan att heller vara för gamla. – Det är ett medvetet val. Vi har redan många egna spelare som är unga och bra, säger Jarotränaren. I fjol hade Jaro framför allt problem med målskyttet med i medeltal bara 0,8 mål per seriematch. Nu ser det bättre ut på den fronten när Jaro till och med har två tunga centertyper i Alvarado Morin och Alibek Aliev. Båda ska nu vara i skick efter att Morin har haft vissa muskelskador, medan Aliev har trappat upp träningen efter att under den första tiden i Jakobstad ha begränsats till ett pass per dag. På frågan Morin eller Aliev svarar Eremenko: – Jag kan också spela med båda två samtidigt. Jarotränaren vill ha vissa överraskningsmoment i bakfickan inför division 1-säsongen.

Kommentarer
|

Kikkens femtioåring har gjort mål 27 säsonger i rad – "Så länge jag hålls frisk vill jag hålla på"

Nyhetsbild
Han är femtio år, men tekniken och spelögat kan ingen ta ifrån Kaskö IK:s Valeri Oleinik. Foto: Janne Smeds

Han är Kaskö IK:s bästa målskytt genom alla tider. Valeri Oleinik fyllde femtio nyligen men håller ändå bra division 3-klass. Och han har inga planer på att lägga av än. 

Mest läst senaste veckan