|

"Krisen påverkar oss alla – men vi tar oss ur detta"

Statsminister Sanna Marin och per video president Sauli Niinistö. Zoom
Foto: Jussi Nukari/Lehtikuva

Statsminister Sanna Marin och per video president Sauli Niinistö.

Statsminister Sanna Marin höll en presskonferens på eftermiddagen för att stärka medborgarna. "Krisen har orsakat sorg och oro. Samtidigt måste vi tänka på tiden efter krisen. Vi ska komma stärkta ur den", sade Marin. President Sauli Niinistö deltog via videolänk. Frivilligorganisationer påminde alla om att det finns hjälp att få för den som behöver. "Inte ett enda barn ska lämnas ensamt." Se i efterhand vad som sades på presskonferensen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Temat för presskonferensen var statsrådets nya kampanj för att stärka den nationella krishanteringsförmågan.

Kampanjen har fått namnet "Finland fungerar" och den lanserades vid presskonferensen tillsammans med president Sauli Niinistö, som medverkade via videolänk.

Syftet med kampanjen är att stödja medborgarnas tilltro till framtiden och att uppmuntra till goda gärningar, meddelar statsrådets kansli.

SPT direktrapporterade från presskonferensen.

 

Kontakta skribenten
Ange gärna ditt namn och telefonnummer för redaktionens kännedom.
Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Meteorologen spår plusgrader och regn till början av veckan – på torsdag kan det bli halt före

Höstvädret fortsätter vara förhållandevis varmt åtminstone i några dagar till, förutspår Meteorologiska institutets meteorolog.
Foto: Arkiv

Höstvädret fortsätter vara förhållandevis varmt åtminstone i några dagar till, förutspår Meteorologiska institutets meteorolog.

I slutet av veckan kan temperaturen sjunka till minusgrader i hela Finland, säger Meteorologiska institutets meteorolog.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan