Lån utan kreditupplysning?

Att låna pengar utan UC-kontroll innebär alltså inte att långivaren inte tar någon kreditprövning. Enligt konsumentkreditlagen är långivare skyldiga att göra en kreditprövning på alla låntagare när de ansöker om ett lån. Långivare som beviljar lån utan UC gör sina förfrågningar hos andra kreditupplysningsföretag.Om du har en låg inkomst och vill låna utan kreditvärdighet är det enkelt, då de flesta kreditbolag har mycket låga inkomstkrav eller inga specifika inkomstkrav överhuvudtaget. När det gäller mindre summor kan vara fördelaktigt att ansöka om lån utan UC. Då noteras inte kreditbolagens förfrågningar i UC’s register.

Låna med betalningsanmärkning utan UC
Idag är nästan alla sms lån och snabblån utan UC. Du kan därför enkelt låna pengar utan krav på inkomst eller anställning och du kan få lånet beviljat trots en eller flera betalningsanmärkningar. Detta ifall du kan påvisa en sund och ordnad ekonomi. Det är inte alltid lätt att veta vad långivare använder sig av för kreditupplysningsföretag men detta brukar alltid anges på långivarens hemsida. Du kan alltid kontakta långivaren och fråga om du känner dig osäker.


Risker med att låna utan UC
Bara för att långivaren har valt att ta sina kreditupplysningar av ett annat företag än UC så blir inte riskerna större. Om du tecknar ett lån utan UC så har du samma risker som vid lån med UC. Den största risken är förstås att du inte kan betala av ditt lån i tid. Det bästa sättet att minska risken är att ha koll på din ekonomi innan du ansöker om lånet.


Hitta ditt lån utan UC
Det är viktigt att du noggrant går igenom diverse långivare och lån innan du bestämmer dig för ett. I Sverige kan du använda dig av Fair-laan.se, en gratis jämförelsetjänst, för att få en grundlig överblick över dina alternativ. Då kan du väga lånen mot varandra med effektiva räntan, speciella erbjudanden, diverse extra avgifter samt för- och nackdelar. Bor du i Finland så kan du teckna ett vanligt “lainaa” hos matchbanker.fi.